'Bir kişiye kızıp 80 milyona yaptırım uygulama'

Güncelleme Tarihi:

Bir kişiye kızıp 80 milyona yaptırım uygulama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2016 00:20

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Bakırköy’de katıldığı temel atma töreninde Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye’nin Avrupa Birliği’yle sürdürdüğü müzakerelerin geçici olarak dondurulmasına ilişkin aldığı kararı eleştirdi. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

AĞABEYİNDEN İZİN İSTEYECEKTİR
Avrupa Parlamentosu bir karar aldı. Türkiye’nin müzakere sürecini askıya aldı. Bu bir tavsiye kararıdır. Avrupa Birliği üyelerinin tümüne, tüm yöneticilerine seslenmek isterim. Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu tarihten bu yana yüzünü Batı’ya ve uygarlığa dönmüş bir ülkedir. Biz laik, demokratik, sosyal hukuk devletini koşulsuz savunan bir ulusuz. Bir kişiye, bir kişinin söylemlerine kızıp, 80 milyonluk bir ülkeye yaptırımlar uygulamayınız. Bu, bir halkı cezalandırmak olur. Biz kendi ülkemizde bu mücadeleyi zaten yapıyoruz.

Sayın Binali Yıldırım’a açık ve net mesaj vermek istiyorum. Avrupa Birliği ile müzakerelerin özü demokrasidir. Eğer demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını, yargı bağımsızlığını savunuyorsan tam demokrasiyi Türkiye’de istiyorsan CHP, son ferdine kadar parlamentodaki bütün milletvekillerim bu yasal düzenlemeleri yapmak için destek verecektir. Cesaretin varsa yüreğin varsa müzakere, fasıl demeden, onların fasıl açmasını beklemeden biz kendi özgür irademizle Türkiye Cumhuriyeti’ne tam demokrasiyi, özgürlüğü getirelim. Neden birileri dayatsın? Binali Bey, buna ‘Evet’ der mi? Ağabeyinden izin isteyecektir.

ŞEHİT EDEBİYATI YAPIYORLAR
Fırat Kalkanı’ndan, Suriye’den şehitlerimiz geliyor. Suriye bataklığını kim yarattı? Yeri gelince şehit edebiyatı yapıyorlar. Şehitler arasına da fark koydular. 15 Temmuz şehitleri ve diğer şehitler. Şehitler için fark olmaz. Şehitler arasında fark yaratanlar bu ülkenin hainleridir. 

KASKLI TEMEL ATMA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy Belediyesi Hizmet Binası, Tarık Akan Kültür Merkezi, Bakırköy Cemevi ve Kültür Merkezi, Bakırköy Belediyesi Kültür Merkezi ve Evlendirme Dairesi’nin temel atma törenine katıldı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, düğmeye Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ile birlikte bastı. Kılıçdaroğlu, tören sırasında şantiyede çalışan işçilerle de selfie çekti. 

BAKMADAN GEÇME!