Bir haftada 48 kişi trafik kurbanı

Güncelleme Tarihi:

Bir haftada 48 kişi trafik kurbanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2007 10:58

Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye geneli polis sorumluluk bölgesinde 6-12 Şubat tarihleri arasında meydana gelen 41 ölümlü trafik kazasında, kaza yeri terk edilenler ile kaza sonrası hastaneye sevk edilirken ölenlerden tespit edilenler dahil, 48 kişinin hayatını kaybettiğini, 114 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan'ın Ankara dışında olması nedeniyle, haftalık basın açıklaması, Genel Müdürlüğün resmi internet sitesinden yapıldı.

Açıklamada, son bir hafta içerisinde Türkiye geneli polis sorumluluk bölgesinde meydana gelen olaylar ve trafik kazalarına ilişkin istatistiki bilgilere yer verildi.

Buna göre, Türkiye genelinde gerçekleştirilen 2 toplantı ve gösteri yürüyüşüne yaklaşık 175 kişinin katıldığı belirtildi.
Geçen hafta mali suçlar kapsamına giren toplam 210 olayın meydana geldiği, olaylarla ilgili 736 şüpheli şahıs hakkında işlem yapıldığı, bu şahıslarla birlikte sahte 5 adet pasaport, 4 adet nüfus cüzdanı, 6 adet vize, 5 adet 50'lik ve 50 adet 100'lük ABD Doları, 16 adet 100'lük ve 1 adet 500'lük Euro, 242 adet 100 YTL, 328 adet 50 YTL, 361 adet 20 YTL, 165 adet 10 YTL, 365 adette 1 YTL ele geçirildiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Polisin kaçakçılara yönelik yaptığı çalışmalarda ise 156 bin 947 paket sigara, 396 şişe içki, 146 bin 637 litre akaryakıt, 187 adet eser ve 3 bin 164 adet sikke ele geçirdiği bildirildi.

Türkiye genelinde 1 hafta içinde uyuşturucu madde suçlarıyla ilgili toplam 76 olay meydana geldiği, 209 kişinin yakalanarak adli mercilere sevk edildiği, bu şahıslarla birlikte; 6 kilo 631 gram eroin, 136 kilo 568 gram esrar, 70 gram afyon, 100 bin 18 adet ecstasy ve 62 gram kokain maddesi ele geçirildiği belirtildi.

Polisin organize suçlar ve silah mühimmat kaçakçılığı ile ilgili yaptığı çalışmalarda ise söz konusu dönem içerisinde toplam 3 olay meydana geldiği, yakalan 48 şüpheli kişi ile birlikte 11 adet tabanca, 2 adet av tüfeği, 1 adet kuru sıkı tabanca, 313 adet fişek, 61 adet delici/kesici alet, 1 adet dürbün ele geçirildiği kaydedildi.

ASAYİŞ OLAYLARI

Açıklamada, 3-9 Şubat tarihleri arasında polis sorumluluk bölgesinde 757 asayiş olayı meydana geldiği belirtilerek, 28 kişinin hayatını kaybettiği, 18 kişinin yaralandığı, 235 kişinin de yakalanarak adli makamlara sevk edildiği bildirildi.
Terörle mücadele kapsamında polisin yaptığı çalışmalarda meydana gelen 23 olayda terör örgütleriyle bağlantılı 39 kişinin yakalandığı kaydedildi.

İNTERPOL FAALİYETLERİ

Haberin Devamı

İnterpol faaliyetleri hakkında da bilgi verilen açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde işlediği suç nedeniyle aranmakta iken yakalanan Rafet Ay'ın, 9 Şubatta Türkiye'ye getirilerek teslim edildiği belirtildi.

ÇOCUK POLİSİ YÖNETİCİ SEMİNERİ

Açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Çocuk Şube Müdürlüğü ve Suç Araştırma ve Soruşturma Eğitim Şube Müdürlüğü (SASEM) koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlükleri arasında bilgi alış verişini sağlamak, sorunlara ortak yaklaşımlar geliştirmek, proje bazlı çalışmalara destek vermek, standart iş ve işlem akışını oluşturmak amacı ile daha önce planlanmış olan “Çocuk Polisi Yönetici Semineri”nin 14-16 Şubatta gerçekleştiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Seminerde, Çocuk Koruma Kanunu kapsamında çocuğun yüksek yararı için alanda hizmet veren ilgili kurum ve kuruluşların ortak çalışma sürdürmesinin ayrı bir önemi olduğu vurgulanırken, bu nedenle Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumundan yetkililerin yaptıkları çalışmaların paylaşıldığı ve İl Emniyet Müdürlükleri Çocuk Şube Müdürlükleri ile ortak yürütülen iş ve işlemlerde yaşanan sorunlara yönelik çözüm önerilerinin tartışıldığı ifade edildi.

Farklı illerden gelen çocuk polisi yöneticileri tarafından yapılan çalışma ve projelerin katılımcılara sunulduğu ifade edilen seminerde, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çocuk suçluluğu alanında ülke çapında yürütülen çalışmaların da tanıtıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Seminerde ayrıca, yapılan iş ve işlem akışı standartlarının oluşturulması, ilgili kurum ve kuruluşlarla yaşanan sorunlara yönelik çözümlerin sağlanması, çocukların suça karşı korunması amacı ile uygulanan iyi örneklerin paylaşılması ve hizmetlerin kalitesinin artırılmasının amaçlandığı kaydedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!