Güncelleme Tarihi:
Silva Metodu Temel EÄŸitim Serisi olarak bilinen “Odaklı Düşünme EÄŸitim Semineri’nin ilki 18:30-21:00 saatleri arasında gerçekleÅŸecek. Dünyada 117 ülkede uygulanan ve 20 milyona yakın insanın mezun olduÄŸu Silva metodunun Türkiye eÄŸitmeni AyÅŸen Edis'in baÅŸarıya uzanan yolun köşe taÅŸları hakkında ipucu vereceÄŸi bu ilk seminere katılım ücretsiz.Â
Silva'nın adını taşıyan bu metod 16 zihin egzersizinden oluşuyor. Seminerlerde katılımcıların ilk öğrendiği; beyin dalgalarını yavaşlatarak beynin hayal gğücü ve imgelerle işlevsel olduğu alfa seviyesine girebilmek ve bu seviyede bilinçli kalarak beynin sağ yarımküresinin işlevsel olmasını sağlamakr.
Silva metodundaki ilk dört egzersizle, birey, beta seviyesinden uyumadan, bilinçli kalarak alfa seviyesine girebilmeyi baÅŸarabiliyor. Böylece beden ve zihin rahatlar ve stres kontrolü saÄŸlanıyor. Ä°kinci dört egzersizde ise sorun çözümünde kullanılacak etkin bilgi sentezi mekanizması diÄŸer bir deyiÅŸle hayal gücü devreye giriyor. Bundan sonraki dört egzersizde seçilen çözümlerle geliÅŸtiriliriyor.Â
Bu metodun kurucusu olan Jose Silva'nın yaşamı da dünyadaki en büyük başarı öykülerinden biri...
1914 yılında ABD’nin Teksas Eyaleti’nin küçük bir kenti olan Laredo’da dünyaya gelen Jose Silva 4 yaşında babasını kaybetti. Annesi ikinci kez evlenince, iki kardeşiyle birlikte büyük annesinin yanına taşınmak zorunda kaldı.
Jose, yokluk yüzünden henüz 6 yaşında iken çalışmak zorunda kaldı. Ayakkabı boyacılığından gazete satmaya kadar birçok işte çalıştı. Okula gidemeyen Jose, okuma-yazmayı kardeşlerinden öğrendi.
Hayatı boyunca okul eğitimi almayan Jose Silva, askerde aldığı eğitimler sayesinde 20 milyon insanın hayatını değiştirecek müthiş buluşunu Silva metodunu geliştirdi.
Bir elektrik devresinin daha az enerji kullandığında daha fazla enerjiyi açığa çıkardığını tespit eden Jose Silva; insan beyninin de tıpkı bir elektrik devresi gibi daha az enerji kullanması için rahatlamasının sağlanması durumunda daha fazla enerjiyi açığa çıkartacağını ve dolayısıyla da bir düşünce patlaması yaratacağını varsaydı.
Bu varsayımını gerçekleştirmek için 1944yılından 1966 yılına kadar tam 22 sene çalışan Jose Silva, sonunda bu buluşunu gerçekleştirdi. 1966 yılında buluşunu tüm dünyaya ilan eden Jose Silva, hemen ardından patent alma girişimlerine başladı ve dört uluslararası patente imza attı.
Bu buluÅŸunun ardından bir anda Amerikan ve dünya kamuoyunun en çok tanıdığı insanlar arasında yer alan Jose Silva, o tarihten sonra 50’den fazla Amerikan üniversitesinde buluÅŸuyla ilgili dersler verdi. Jose Silva’nın adı döneminin tanınmış bilimadamları ve psikologlarıyla birlikte anıldı.Â
Silva metodunun yaratıcısı Jose Silva bundan sonraki yaşamını işadamı, eğitimci, bilimadamı olarak sürdürdü.
Jose Silva 7 Şubat 1999 yılında öldüğünde ardında Silva metodunun tüm dünyada insanlığın hizmetinde kullanılması için bir vakıf bıraktı. Bugün Silva metodu bu vakıf aracılığı ile 117 ülkede eğitim olarak verilmekte. 20 milyona yakın Silva metodu mezunu hayatlarını yeniden kurguladılar. 56 Amerikan üniversitesinde ders olarak okutulmakta olan Silva metodu hakkında bugüne kadar çeşitli psikologlar ve bilim adamları tarafından 40’dan fazla kitap yazıldı ve bu kitaplar 37 dile çevrildi.