Bir Erkek Hakkında

Güncelleme Tarihi:

Bir Erkek Hakkında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2002 16:32

Bir çok kadınla beraber olabilmek için 30'lu yaşlarının sonuna geldiği halde bekar kalmayı tercih eden bir adam, 12 yaşında bir çocukla dost olabilir mi? Bu sorunun cevabı Bir Erkek Hakkında (About A Boy) adlı filmde. American Pastası'nın yönetmenleri Chris Weitz ile Paul Weitz'in imzasını taşıyan filmin başrollerinde Hugh Grant ile Toni Collette, Rachel Weisz ve küçük aktör Nicholas Hoult var. Film Nick Hornby'nin romanının uyarlaması.

Haberin Devamı

FİLMİN KONUSU

Will (Hugh Grant) 38 yaşında, zengin, bekar ve çocuksuz bir erkektir. Londra’da yaşar, günlerini kadınlarla sorumluluktan uzak ilişkiler yaşayarak geçirir. Bir bekar anneyle yaşadığı kısa ilişkiye nokta koyduktan sonra yenilerini bulmak için en uygun mekanın evli olmayan anne-babalara yönelik yardım grupları olduğunu keşfeder. Ned adında bir çocuğu olduğu masalını uydurarak katıldığı bu tür bir grupta Susie (Victoria Smurfit) ile tanışır. Susie’ye kur yapmaya çalışırken onun bir arkadaşının oğlu olan Marcus (Nicholas Hoult) ile karşılaşır.
12 yaşındaki Marcus oldukça tuhaf ve problemli bir çocuktur. Annesi Fiona’nın (Toni Collette) hippy olması nedeniyle evde ve okulda sorunlar yaşamakta, farklı olduğu için diğer çocuklar tarafından alaya alınmaktadır. Will’in Marcus ile ilk karşılaştığı gün Fiona intihara teşebbüs etmiştir. Will olan biteni sadece izlemekle yetindiği halde küçük çocuk onu problemlerinin çözümü olarak görmektedir.

Haberin Devamı

Will'in telefon numarasını Susie’den alan Marcus onu arar ve annesi Fiona’yla yemeğe çıkmasını teklif eder. Yeni başlangıçlara her zaman hazır olan Will bu teklifi hemen kabul eder. Büyük buluşma gerçekleşir. Yemek sonrasında Marcus, yeni arkadaşını evlerine davet etmeyi başarır. Annesi Fiona'yla birlikte söyledikleri "Killing Me Softly"i biraz zorla da olsa Will'e dinletirler.

Büyük buluşmanın ertesinde Will’i yakın takibe alan Marcus, onun aslında baba olmadığını keşfeder. Bunun üzerine her gün okul sonrasında evine gitmeye başlar. Will başlangıçta direniş gösterirse de zamanla ikisi arasında sıkı bir arkadaşlık oluşur.

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Chris Weitz, Paul Weitz
Senaryo: Chris Weitz, Paul Weitz, Peter Hedges
Oynayanlar: Hugh Grant, Rachel Weisz, Toni Collette, Nicholas Hoult, Isabel Brook
Resmi sitesi: http://www.about-a-boy.com/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!