‘Bir canın bedeli 4 yıl hapis olamaz’

Güncelleme Tarihi:

‘Bir canın bedeli 4 yıl hapis olamaz’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2008 11:34

UŞAK Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan Ramazan Gündüz, geçen Mayıs ayında, oğluna çarparak ölümüne neden olan alkollü sürücü İsmail Duman'a verilen 4 yıl hapis cezasına isyan etti. “İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz” diyen baba kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Üniversite sınavlarına hazırlanan 19 yaşındaki İlker Gündüz, geçen 2 Mayıs'da basketbol antremanından dönerken, Uşak- İzmir Karayolu'ndaki İl Özel İdaresi önünde yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada, 180 promil alkollü olduğu belirlenen İsmail Duman'ın kullandığı 64 DR 527 plakalı otomobil, Gündüz'e hızla çarptı. Çarpmanın şiddetiyle asfalta fırlayan Gündüz ağır yaralandı. Çevredekilerin çağırdığı ambulansla Uşak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gündüz, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

KAZADAN SONRA KAÇTI

Kazanın ardından kaçan ve tesadüfen kazayı gören Başbakanlık korumaları tarafından yakalanan alkollü sürücü Duman tutuklandı. Uşak 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada da 77 gün tutuklu kaldığı Uşak E Tipi Ceazevi'nden tahliye edildi. Tutuksuz olarak yargılanmasına devam edilen Duman, 19 Aralık 2008 tarihindeki karar duruşmasında, 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin bu kararı baba Ramazan Gündüz'ü (47) isyan ettirdi. Baba Gündüz, “İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz. Kararı temyiz edeceğiz” dedi. Üniversite sınavına girmesine bir ay kalan oğluna çarpıp, kaçarak ölümüne neden alkollü sürücüye verilen cezanın ödül gibi olduğunu ileri süren Ramazan Gündüz, “Olay yerinde 25 metrelik fren izi var. Bu onun ne kadar hızlı araç kullandığının göstergesidir. Bununla bitmiyor, bir de alkollü. Üstelik, bir de kaçıyor. Bir canın bu şekilde alınmasının bedeli bu olmamalı. Oğlum, inşaat mühendisi olacaktı. Ama bir trafik canavarı, hayallerini çaldı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!