Binlerce dönüm ekili alan sular altında kaldı

Güncelleme Tarihi:

Binlerce dönüm ekili alan sular altında kaldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2009 17:49

HATAY’da günlerdir süren sağanak yağışlar nedeniyle Asi Nehri taştı, sel suları binlerce dönüm ekili araziyi sular altında bıraktı.

Haberin Devamı

BİNLERCE DÖNÜM ARAZİ SULAR ALTINDA KALDI

Lübnan’dan doğan, Suriye’yi geçerek Hatay topraklarından Akdeniz’e dökülen ve Türkiye’nin en verimli topraklarının bulunduğu Amik Ovası’nı besleyen Asi Nehri, bugün öğle saatlerinde taştı. Şubat ayı boyunca yağan sağanak yağışla yatağına sığmayan su, özellikle Suriye sınırındaki Ziyaret, Keskincik, Kıyıören, Hacıpaşa, Bohşin ve Apaydın Köyleri’ndeki binlerce dönüm buğday ekili araziyi kapladı. Suriye’nin Asi Nehri üzerindeki barajlarının kapaklarının şiddetli yağışla birlikte açılmış olabileceği belirtilirken, Atçana ve Demirköprü Köyleri’nin de de sel tehlikesiyle karşı karşıya olduğu kaydedildi.

YAZIN KURAKLIK KIŞIN SEL

Bohşin Köyü’nde oturan çiftçi 48 yaşındaki Murat Okyay, sel nedeniyle köylerinde 5-6 bin dönüm arazinin sular altında kaldığını, üreticinin zararının milyonlarca lirayı bulabileceğini söyledi. Yazın kuraklık kışın da sel baskınları nedeniyle ürünlerinin zarar gördüğünü anlatan Okyay, bu duruma baraj yapılarak çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

İl Tarım Müdürlüğü de, bölgede hasar tespit çalışması yapılacağını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!