Bingöl, afet bölgesi olsun

Güncelleme Tarihi:

Bingöl, afet bölgesi olsun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2003 02:12

"Okullarımız Yıkılmasın" kampanyası tam gaz sürüyor. Hürriyet yazarları da Bingöl'e gidip depremzedelerin dertlerini dinlediler.

‘Okullarımız Yıkılmasın’ kampanyası kapsamında Bingöl'e gelen Hürriyet yazarları, Kanal D yöneticileri ve üniversite öğretim üyeleri depremzedelerin dertlerini dinledi. Depremzedelerin ortak isteği ise kentin ‘afet bölgesi’ ilan edilmesi oldu.

Hürriyet ve Kanal D'nin başlattığı kampanya çerçevesinde Bingöl'e gelen yazarlar, saat 11.30'da Bingöl Valisi Hüseyin Avni Coş'u ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Vali Coş, depremden sonra yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldılar.

Vali Coş, depremzedelere 13 bin 400 çadır dağıtıldığını, 4 okulun gönüllü kuruluşlar tarafından yapılacağını belirtti. Vali, kalıcı 1800 konutun yer tespitinin tamamlandığını, bu konutların Aralık ayına kadar yetiştirileceğini söyledi. Vali Coş, Hürriyet'e başlattığı kampanyadan dolayı teşekkür etti.

KAYIRMA İDDİASI

Hürriyet yazarları ve öğretim üyeleri daha sonra valilik binası önündeki alana geçerek vatandaşlarla tek tek konuştu ve sorunlarını dinledi. Bingöllü depremzedelerin en çok isteği kentin ‘Afet Bölgesi’ ilan edilmesi oldu. Çadır alamamaktan yakınan depremzedeler, gelen yardımların da iyi dağıtılmadığını, kayırma yapıldığını söyledi. Mehmet Emin Kaya adlı vatandaş, kentte meydana gelen olayların sorumlularının Bingöllüler olmadığını, dışardan gelenlerin provokasyon yaptıklarını anlattı.

Yaklaşık 3 bin kişi, vilayetin önündeki bahçede Hürriyet yazarlarının bulunduğu alanı doldurarak, dertlerini anlattı. Kanal D de, aynı bölgede canlı yayın yaparak, vatandaşın görüşlerini yansıttı. Kampanyada görev alan profesörler, çalışmanın önemini ve gerekliliğini canlı yayında vurguladılar.

BAKAN'DAN MESAJ

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Portekiz'in Lizbon kentinden ‘Okullarımız Yıkılmasın’ kampanyası için mesaj gönderdi. Çelik'in mesajı şöyle:

‘‘Milli Eğitim Vakfı, Hürriyet Gazetesi ve üniversitelerimizin işbirliğinde, diğer kuruluş ve sivil toplum örgütlerini harekete geçirici özellik taşıyan ‘Okullarımız yıkılmasın' kampanyasının başlatıcıları ve bu kampanyaya katılacak tüm kurum, kuruluş ve vatandaşlarımızı kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum.’’

3 bin kişiyi dinlediler

Hürriyet Başyazarı Oktey Ekşi, Yazıişleri Müdürü Tufan Türenç, Kanal D Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Hürriyet yazarları Yalçın Bayer, Pakize Suda, Kampanya Koordinatörü Serdar Devrim, Hürriyet muhabiri Şenay Ordu, Kanal D spikeri Ayşenur Yazıcı, Milli Eğitim Bakanlığı Araştırma Planlama Koordinasyon Kurulu Başkanı Nurettin Konaklı, Milli Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Çetin, Genel Müdür Vekili Hüseyin Gül, Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof.Dr. Mustafa Erdik, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Yalçın Kekeç, Prof.Dr. Cengiz Dündar, Fırat üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Fevzi Bingöl, Prof. Dr. Mehmet Ülker, İstanbul Teknik Ünivesitesi'nden Prof.Dr. Ahmet Sağlamer, ODTÜ'den Prof.Dr. Haluk Sucuoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Prof.Dr. Kutay Özaydın, dün Bingöl'deydi. Yaklaşık 3 bin kişinin toplandığı alanda, söz alan herkesi tek tek dinleyip, soruları yanıtlamaya çalıştılar.

Yıkık binalar ürpertiyor

Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi, vatandaşlarla görüştükten sonra kentin sokaklarını gezerek, 1 Mayıs Perşembe günü sabaha karşı meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremin yol açtığı tahribatı yerinde inceledi. Yıkık binaları gezen Ekşi, vatandaşların yakınmalarını burada da dinledi.

Bataklığa okul yapılır mı?

Mevcudunun yarısını depreme kurban veren Çeltiksuyu Yatılı İlköğretim Okulu'nun adı bile bence manalı. Çeltiksuyu pirinç yetiştirilen yer demek. Yani bataklık. Okulu buraya yapmaları bir felaket. Bu yetmiyor, müteahhit utanmıyor ve malzemeden çalıyor. İnşaatta eksik malzeme kullanıyor. Üstüne üstlük denetleyeni de sahip çıkmıyor. Bu gidişe dur denmeli. Herkes Hürriyet'in bu kampanyasına destek olmalı.

Siyasetçilerden şikayet

Bingöllüler, Fatih Altaylı'ya siyasetçileri şikayet ettiler. Depremi fırsat bilerek oy avcılığı yapan politikacıların, medyanın olaya ve bölgeye ilgisi azalınca, ortadan kaybolduğunu anlattılar.

HESAP NUMARALARI

HESAP ADI: Milli Eğitim Vakfı Okulumuz Yıkılmasın Kampanyası

AKBANK BAKIRKÖY ŞUBESİ

TL Hesap No:
130 868-3

USD Hesap No: 130 869-1

EURO Hesap No: 130 870-9

T.İŞ BANKASI MERKEZ ŞUBE

TL Hesap No:
91 655

USD Hesap No: 60 266

EURO Hesap No: 60 271

TC. ZİRAAT BANKASI ANKARA BEŞEVLER ŞUBESİ

TL Hesap No:
55 95 46

USD Hesap No: 55 95 58

EURO Hesap No: 55 95 61

YAPI VE KREDİ BANKASI GÜNEŞLİ CENTER ŞUBESİ

TL Hesap No:
100 44 23-0

USD Hesap No: 300 57 25-7

EURO Hesap No: 300 57 26-5

Hesap adını makbuza tam olarak yazınız.


ARIA 3466 veya TURKCELL 3466'ya KAMPANYA mesajı göndererek, 10 milyon lira bağışta bulunabilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!