Binbirsurat’ın damadı da kart vurguncusu

Güncelleme Tarihi:

Binbirsurat’ın damadı da kart vurguncusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2006 00:00

Ünlü kredi kartı dolandırıcısı "Binbirsurat" lakaplı Nurettin Yiğit’in damadı da kopya kredi kartıyla vurgun yaparken yakalandı.

LÜKS restoranlarda garsonlar aracılığıyla kopyalanan kredi kartlarından milyarlarca liralık vurgun yaptığı öne sürülen 4 kişi yakalandı. Çetenin elebaşısı "Binbirsurat" olarak tanınan uluslararası dolandırıcı Nurettin Yiğit’in damadı Metin Derin çıktı. Metin Derin’in, iki adamıyla birlikte, kayınpederinin cezaevine girmesinden sonra kopya kredi kartı işlerini devraldığı belirtildi.

Garsonlar aracılık yapıyor

Bir banka müşterisinin, bilgisi dışında kredi kartından harcamalar yapıldığı ve nakit paralar çekildiği şikáyeti üzerine harekete geçen Mali Şube Müdürlüğü polisleri, kredi kartının en son Beylikdüzü’nde bir restoranda kopyalandığını tespit etti. Polis, müşterinin ödeme yaptığı sırada kredi kartını alan garson H.D.’nin kart numarasını çeteye teslim ettiğini belirledi. H.D.’nin ifadelerinden yola çıkan polis, Büyükçekmece’de düzenlediği baskında Metin Derin, Mesut Öner ve C.K.’yı gözaltına aldı.

Otomobil kredisi bile var

Kredi kartı kopyaladığı sırada yakalandığı belirtilen Metin Derin’in "Binbirsurat" olarak bilinen kredi kartı dolandırıcısı Nurettin Yiğit’in damadı olduğu ortaya çıktı. Dolandırıcılık boyutunun Bankalararası Kredi Kartı Merkezi’nin yapacağı çalışmalardan sonra belirleneceği açıklandı. Şebekenin ayrıca sahte belgelerle çeşitli bankalardan sahte isimler üzerine otomobil kredisi çektikleri anlaşıldı. Derin’in ve şebekenin bu yolla piyasayı yüklü miktarda dolandırdığı iddia edildi.

200 bin dolar ödül konulmuştu

Dünya Bankalar Birliği’nin, yakalanması için 200 bin dolar ödül koyduğu Binbirsurat lakaplı Nurettin Yiğit’in, dört yıl önce beş adamıyla yakalanma haberi Hürriyet’te böyle yer almıştı. Lüks hayat yaşayan Nurettin Yiğit, dünya sahte kredi sıralamasında 5’inci sırada gösteriliyordu. ABD, İtalya, Almanya, Fransa, İngiltere ve Ukrayna’da bulunan işadamlarının 16-35 rakamlı şifrelerini, bankalarda çalışan kişilerden para karşılığı alan Yiğit, bu şifreleri bilgisayarda kredi kartlarına yüklüyordu. Yiğit ve adamları, sahte nüfus cüzdanları ile üzerine banka amblemleri bastıkları kredi kartlarıyla, lüks eşya ve altın satın alarak trilyonluk vurgunlar gerçekleştiriyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!