Bilişimin Geleceği Üsküdar Üniversitesi’nde konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Bilişimin Geleceği Üsküdar Üniversitesi’nde konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2013 14:44

Teknolojiyi, davranış bilimleri ve ruh sağlığı ile birleştirerek “Düşünce Teknolojisi” alanında yapay zeka, avatar modelleme, beyin pili gibi önemli çalışmalara imza atan Üsküdar Üniversitesi, 08-14 Mart Bilişim Haftası etkinlikleri kapsamında "Bilişimde Gelecek Yaklaşımı" konulu bir panel düzenledi.

Bilişim Dünyasının önemli isimleri Üsküdar Üniversitesi’nde düzenlenen Bilişim Panelinde buluştu.

Açılış konuşmasını Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın yaptığı panelde Tarhan, sağlıkta bilişimin önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “hedeflerimizden birisi de sağlık ve bilişimi bir araya getirmek, insan vücudunu incelediğimizde eskiden analog olan birçok bilginin artık dijitale çevrilebildiğini görüyoruz; bu gelişmeler sayesinde önümüzdeki yıllarda sağlık bilişimi eğitimi alan öğrenciler kişiye özel tedavi konsepti geliştirebilecekler” diye konuştu.

Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelde söz alan Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Bozkurt da değişen ihtiyaçlara ve beklentilere göre şekillenen “iletişim eyleminin” teknolojiden nasıl etkilendiğine vurgu yaptı. Bozkurt, “Şu anda dijital alandaki reklam harcamaları tüm diğer alanları geçmiş vaziyette. Artık marka sadakat kartları sayesinde toplanan veriler pazarlama amaçlı kullanılıyor. Aldığımız ürünler takip ediliyor, bu veriler kullanılarak kişiye özel farklı promosyonel kampanyalar yapılıyor.  Günümüzde bize düşen görev bilişim teknolojilerini bütünleşik olarak kullanabilen iletişimciler yetiştirmek”şeklinde konuştu.

Panelde konuşan, TÜBİTAK Bilişim Teknolojileri Enstitüsü Trend Analizi ve Teknoloji Yönetimi Bölüm Sorumlusu Dr. Zeki Erdem, önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde  bilişim trendlerinin neler olacağı hakkında bilgi verdi. Microsoft Türkiye Yazılım Geliştirme Teknolojileri Yöneticisi Selçuk Uzun ise 2013 yılında 400 milyon uygulama indirildiğine işaret ederek Windows 8’deki uygulamalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Mynet İş Geliştirme Direktörü Onur Çekmegil ise kullanıcıların mobil içerik kullanım alışkanlıklarını analiz ederek bu doğrultuda uygulamalar geliştirdiklerini belirtti. Shifdelete.net editörlerinden Tolga Küçükyılmaz, gelişen teknolojinin genç insanlar için birçok fırsatı da beraberinde getirdiğinin altını çizerek, teknolojiyi akıllıca kullanmanın maddi açıdan da gençlere birçok avantaj sunduğunu dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!