Bilişim günleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Bilişim günleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2004 14:22

Almanya'nın Hannover kentindeki CeBIT'ten sonra dünyanın ikinci büyük bilgi teknolojileri organizasyonu bugün İstanbul'da kapılarını açtı. 'Bilişimden Güç Alın' temalı CeBIT Bilişim Eurasia, Beylikdüzü TÜYAP'ta başladı. 7 salonda 55 bin metrekarelik alanda düzenlenen Fuar'a 800 firma katılıyor.

Haberin Devamı

AVRASYA'nın en büyük bilgi ve iletişim teknolojileri fuarı CeBIT Bilişim Eurasia, bugün TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı.

Dünya CeBIT zincirinin Hannover'den sonra ikinci büyük halkası olan ve medya destekçileri arasında Hürriyet'in de bulunduğu CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl da küresel bir buluşmaya ev sahipliği yapacak.

‘Bilişimden Güç Alın’ temasıyla bu yıl 13'üncüsü yapılan CeBIT Bilişim Eurasia, Deutsche Messe AG (DMAG) ile İnterpro ortaklığında kurulan HİF A.Ş. tarafından düzenleniyor.

5 Eylül'e kadar sürecek CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl 7 ayrı salonu bulunan 55 bin metrekarelik bir alana yayılıyor.160 bin ziyaretçi ağırlamaya hazırlanan fuar, farklı ölçek ve sektörlere yönelik bilişim çözümlerini bir araya getiriyor. 65 ülkeden ziyaretçi beklenen fuarda, bilgi ve iletişim alanındaki son teknoloji ürünlerini sergileyen 800'ün üzerinde katılımcı bulunuyor.

ÇİN İLK KEZ GELİYOR

Çin'in ilk kez katıldığı CeBIT Bilişim Eurasia'da, 21 Çinli şirket yer alıyor. CeBIT Bilişim Eurasia'da bu yılki 3 tematik bölümden birisi olan "Gelecek Parkı’nda TÜBİTAK şemsiyesi altında 31 üniversitenin bilişimi kullanarak geliştirdiği ya da geliştirebileceği projeler sanayinin hizmetine sunuluyor. Bu bölümdeki ‘Future Talk-Gelecek Konuşmaları’ adı verilen forum alanında gerçekleşecek forumlarda, üniversitelerin sergileyecekleri 186 proje, sanayici ve işadamları ile paylaşılacak. Türkiye'den dünyaya yıldızlar kazandırma misyonu taşıyan ’Türkiye'den Küreye’ bölümünde, Türkiye'de üretilen teknolojinin ulaştığı son nokta gözler önüne serilecek. ‘Kamu Sektörü’ tematik bölümünde ise Türkiye'nin e-dönüşüm çalışmaları, e-devlet ve e-belediye uygulamaları tanıtılacak. Kamunun farklı alanlarından 34 kurum ve kuruluşun katılacağı bölümde, değişen ve şeffaflaşan devlet anlayışının getirdiği yenilikler sunulacak.

KISA MESAJLA RANDEVU

Ziyaretçilere yönelik yeni uygulamalar arasında, SMS ile randevu da var. İşadamları ilgilendikleri alanda kısa mesajla randevu alabilecekler. CeBIT Bilişim Eurasia'da, özellikle küçük ve orta ölçekli şirketlere yönelik olarak, bilişimi kullanarak verimliliği artırma yöntemlerinin anlatıldığı özel programlar düzenlenecek.

Bilişim Zirvesi Lütfi Kırdar'da

CEBIT Bilişim Eurasia Tüyap Beylikdüzü'nde teknoloji meraklılarını ağırlamaya başlarken, bilgi teknolojilerinin en içerikli toplantıları da Bilişim Zirvesi 2004 adıyla Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı. Türkiye Bilişim Derneği, Türkiye Bilişim Vakfı, Türkiye Bilişim Sanayicileri ve İşadamları Derneği, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, Türkiye Zeka Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilecek zirve, iş dünyasını buluşturacak. 2 Eylül'de sona erecek zirve çerçevesinde, Türkiye'den ve dünyadan önemli isimlerin konuşmacı olarak katılacağı çeşitli toplantılar düzenlenecek.

Türk işadamlarına teknoloji dersi

CEBIT Bilişim Eurasia'da, özellikle küçük ve orta ölçekli şirketlere yönelik olarak, bilişimi kullanarak verimliliği artırma yöntemlerinin anlatıldığı özel programlar düzenleniyor. "Türk İşadamlarına Özel" bu toplantılar, CRM Pro, Turkticaret.net, Milliyet Business, Dünya, Akşam ve Dünden Bugüne Tercüman yayımlarının işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Anadolu'dan gelen ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği programlarda, girişimcilik ruhunun ve Bilişimi kullanarak küresel pazarda nasıl rekabet edilebileceği konusunda bilgiler veriliyor. Örnek kuruluşlar yaşanmış öykülerini paylaşıyor. 31 Ağustos Salı günü Turkticaret.Net'in "E-Ticaret ve Verimlilik Günü" oturumuyla başlayacak toplantılar, 1 Eylül Çarşamba, Dünya gazetesinin "Dünya Anadolu Bilişim Paneli", 2 Eylül Perşembe, Akşam'ın "İşletmelerin Yeni Dönemde Rekabet Avantajları", 3 Eylül Cuma Milliyet Business'ın "Onlar Gider Tersine", Dünden Bugüne Tercüman'ın "Bilişim KOBİ'lere ne kazandırır?", 5 Eylül Pazar, CRMpro'nun "CRM - Müşterilerinizin Ayakkabıları ile Yürüyebilmek" isimli oturumlarıyla sürüyor.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın onayladığı tek Türk fuarı

CEBIT Bilişim Eurasia, 2004 yılında, Amerikan Ticaret Bakanlığı'nın "International Buyers Programme" adı verilen, ziyaret edilmesi ve ürün satın alınması resmen teşvik edilen fuarlar programına dahil edildi. Amerikan Ticaret Bakanlığı tarafından onay verilen ilk ve tek Türk fuarı olan CeBIT Bilişim Eurasia, Amerikan işadamlarının yoğun ziyaretini bekliyor. Fuarın Amerikalı işadamları için verimli olacağına ilişkin verilen onay, aynı zamanda diğer ABD Ticaret Bakanlığı mensuplarının ve müsteşarlıklarının bu fuarı başka herhangi bir onay almadan destekleyebilecekleri anlamına geliyor.

Hangi salonda ne var?

1. SALON: İletişim ve ağ teknolojileri.

2. SALON: İletişim ve ağ teknolojileri ile Kamu Sektörü tematik bölümü.

3. SALON: Özel tanıtım, şirket toplantı salonları ve ofis odaları.

4. SALON: Bilgi teknolojileri ile Gelecek Parkı tematik bölümü.

5. SALON: Bilgi teknolojileri.

6. SALON: Türkiye'den Küreye tematik bölümü.

7. SALON: Mobil iletişim teknolojileri ve tüketici elektroniği.

Fuar en verimli nasıl gezilir

DÜNYANIN ikinci büyük Bilişim Fuarı olan CeBIT Eurasia'da, fuarı en verimli şekilde gezip, fuardan gerçek anlamda yararlanmak için bazı taktikler geliştirmeniz gerekiyor.

Fuarı gezmeden önce mutlaka fuarın büyüklüğü, salonların düzeni konusunda bilgi sahibi olun. CeBIT Eurasia hakkındaki bütün bilgileri "www.cebitbilisim.com" internet adresinden elde edin.

Fuara gitmeden önce öncelikli olarak gezeceğiniz alanlar, ziyaret edeceğiniz standları kararlaştırın ve fuar alanına ulaştığınızda doğrudan sizin için öncelikli olan standa gidin, fuarı gezme işini sonraya bırakın.

Fuarda yorgunluk yaratan en önemli etkenler, ses düzeyi, hava sıcaklığı ve standların çokluğu. Fuara gelmeden önce bir gezi programı yapmadıysanız, fuarın hemen girişindeki bilgilendirme masalarından bir broşür alıp, organizasyon hakkında bir ön bilgi elde edin. Fuar alanını gezerken küçük molalar vermeyi ihmal etmeyin.

Fuara mümkünse sabah erken saatte gidin. Fuar kapıları sabah saat 11.00'de ziyaretçilere açılıyor ve sabah saatleri genellikle daha sessiz ve sakin oluyor.

Profesyonel bir ziyaretçiyseniz, hafta sonunu değil, hafta arası günleri tercih edin. Fuarın internet sitesi veya cep telefonunuz aracılığıyla ziyaret edeceğiniz standlardan randevu alın.

Yanınızda yiyecek ve içecek götürmeyin, fuara dışarıdan yiyecek, içecek getirmek yasak. Zaten fuar alanında bulunan binlerce standda size yiyecek içecek ikram etmek isteyen yüzlerce katılımcı şirket temsilcisi bulunacak. Ayrıca fuarın içinde yiyecek içecek satan kafeteryalar mevcut.

Fuara kendi aracınızla gidecekseniz, aracınızın park yeri sorunu yok. Ancak gidiş istikametiniz üzerinde park yerlerini görmeyebilirsiniz. Telaşa kapılmayın ve fuarın giriş kapısının arka ve yan taraflarında yeterli sayıda park yeri olduğunu unutmayın.

Fuara ulaşım için genellikle İstanbul'u Trakya'ya bağlayan E-5 Karayolu tercih edilyor ve bu yolda trafik problemi yaşanabiliyor. Bu nedenle ulaşım için TEM otoyolunu tercih edebilirsiniz.

Fuara İETT otobüsleri ile gelecek olanlar içinse Taksim, Aksaray, Bakırköy, Kadıköy gibi ana noktalardan otobüsler kalkacak. Bu otobüsler ara duraklarda da duracak. Ayrıca Bahçelievler Çobançeşme durağından kalkan Büyükçekmece, Kumburgaz, Silivri istikametine giden otobüsler CeBIT Eurasia'nın önünden geçiyor.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!