Bilirkişiye suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Bilirkişiye suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2012 00:00

Hasdal Cezaevi’nde bulunan Balyoz tutuklusu 60 asker, bilirkişi raporlarını hazırlayan TÜBİTAK çalışanları hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçede “Yurtiçi ve yurtdışı üniversiteler, bilirkişiler ve bilişim uzmanları, tutuklama nedeni sayılan TÜBİTAK raporunun aksini söylüyor” denildi.

Haberin Devamı

BALYOZ davası tutuklusu olarak Hasdal Askeri Cezaevi’nde bulunan 60 asker, dijital verilere ilişkin bilirkişi raporlarını hazırlayan TÜBİTAK çalışanları Erdem Alparslan, Tahsin Türköz ve Dr. Hayretdin Bahşi’nin gerçeğe aykırı görüş bildirdiklerini öne sürdü. Koramiral Kadir Sağdıç ile Tuğamiral Fatih Ilgar’ın da aralarında bulunduğu askerler, avukatları Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz aracılığıyla Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak, bilirkişilerin cezalandırılmasını istedi. Dilekçede, 250’si tutuklu 365 askerin yargılandığı Balyoz davasının temel dayanağı olarak TÜBİTAK çalışanları Erdem Alparslan, Tahsin Türköz ve Dr. Hayretdin Bahşi’nin 19 Şubat 2010’da hazırladığı raporun gösterildiği belirtilerek, “Raporda imzası bulunan Dr. Hayretdin Bahşi usule aykırı olarak görevlendirildi. Erdem Alparslan ve Tahsin Türköz’ün ise görevlendirme yazısı ve yemin tutanağı dava dosyasında bulunmuyor. Yurtiçi ve yurtdışı üniversiteler, bilirkişiler ve bilişim uzmanları, tutuklama nedeni sayılan TÜBİTAK raporunun aksini söylüyor” denildi.

Haberin Devamı

Balyoz bilirkişi raporları

- Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün 28 Mart 2012 tarihli raporu: 11 ve 17 numaralı CD’lerde bulunan ve 2003’te hazırlandığı iddia edilen toplam 80 dosyanın CD’lerin hazırlanma tarihinden sonraki yıllarda kullanıma sunulan programlarla hazırlandığı ve CD’lerin hazırlandığı tarihlerde bulunmayan olanaklar içerdiği anlaşılmıştır. 2007 içerisinde ya da daha sonra, geçmiş tarihli olarak hazırlanmış olabilir. Daha önceden hazırlanmış olmaları mümkün değil.
- İstanbul İl Adalet Komisyonu’nca bilirkişi listesine seçilmiş yeminli bilirkişi Tevfik Koray Peksayar’ın 27 Mart 2012 tarihli bilirkişi raporu: 16 No’lu CD imajında rastlanan kayda göre bu CD’nin 2 oturumla kaydedildiği ve ikinci oturumunda ‘Atamalar.doc’ dosyasının eklendiği, söz konusu dosyaların oluşturulma tarihlerinin gerçek oluşturulma tarihleri olmadığı ve gerçek oluşturulma tarihlerinin değiştirildiği anlaşılmaktadır.
- Amerika’da bilişim konusunda uzman bir kuruluş olan Arsenal Consulting tarafından hazırlanan bilirkişi raporu:  11 ve 17 numaralı CD’lerde bulunan en az 76 dokümanın tarih ve zamanlarında sahtecilik yapıldığı sonucuna varılmıştır. 11 ve 17 numaralı CD’lerin oluşturma tarihi, en
erken 2006 ortası olabilir. Yapılan oynamalar nedeniyle 11 ve 17 numaralı CD’lerdeki tüm dokümanların orijinalliği hakkında ciddi endişe taşınmaktadır.
- Cyber Diligence tarafından 10 Mayıs 2010’da hazırlanan bilirkişi raporu: 19 Şubat tarihli Erdem Alparslan, Tahsin Türköz ve Dr. Hayretdin Bahşi’nin hazırlamış olduğu TÜBİTAK bilirkişi raporunu okudum. Bu raporun içeriği, bende raporu hazırlayanların bilgisayar, adli tıp eğitimi almadıkları ve bilgisayar adli tıp incelemesi tecrübesine sahip olmadıkları kanaatini oluşturdu. Bu raporda belgelerde sahteciliğe işaret eden bulgular tamamen göz-ardı edilmiştir.          

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!