Bilimkurgu yazarlarına davet

Güncelleme Tarihi:

Bilimkurgu yazarlarına davet
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2005 11:12

Türkiye Bilişim Derneği tarafından yayımlanan TBD Bilişim Dergisi, geleceği bilimin gözünden görmeyi bilenler ve bu gördüklerini sözcüklerle ifade edebilenler için Bilimkurgu Öykü Yarışması düzenliyor.

Haberin Devamı

Türkiye Bilişim Derneği'nin (TBD) süreli yayını TBD Bilişim Dergisi, bilimkurgu edebiyatına meraklı olanlar için özel bir yarışma düzenliyor.

2 Eylül'e kadar katılım hakkının bulunduğu Bilimkurgu Öykü Yarışması'nda ödül olarak, birinci gelen yarışmacıya kişisel bilgisayar, ikinci gelen yarışmacıya avuçiçi bilgisayar, üçüncü gelen yarışmacıya da dijital kamera verilecek.

TBD Yönetim Kurulu üyeleri ile TBD Bilişim Dergisi Yayın Kurulu üyeleri dışında herkese açık olan yarışmada, öykünün Türkçe yazılması ve daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış olması gerekiyor. Her yazarın yalnızca bir öyküyle katılabildiği yarışmanın başvuruları, e-posta ya da posta yoluyla yapılabilecek ve 2 Eylül'de sona erecek.

Yarışmaya gönderilen öyküleri Zühtü Bayar, Bülent Akkoç, Mehmet Sucu, Kamil Aydınlı ve İnci Pekgüleç Apaydın'dan oluşan Seçici Kurul değerlendirecek ve dereceye girenler, 1 Kasım 2005 tarihinde TBD Bilişim Dergisinde veya TBD Dergi'de (www.dergi.tbd.org.tr) yayımlanacak. Yarışmanın ödül töreni ise 11 Kasım 2005 tarihinde Ankara'da düzenlenecek olan 22. Ulusal Bilişim Kurultayı'nda yapılacak.

Haberin Devamı

TBD Bilişim Dergisi'nin Bilimkurgu Öykü Yarışması'na posta yoluyla eser göndermek isteyenlerin, öykülerini 6  kopya halinde, 2 Eylül 2005 tarihine dek "Türkiye Bilişim Derneği - Çetin Emeç Blv. 4.c. No 3/11-12 06450 A. Öveçler - ANKARA" adresine elden teslim etmeleri veya iadeli-taahhütlü posta ya da kargoyla göndermeleri gerekiyor. E-postayla iletilecek öykülerin ise yine aynı tarihe dek bilimkurgu@tbd.org.tr adresine gönderilmesi bekleniyor.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi, TBD'nin (312) 479 34 62 numaralı telefonundan, www.tbd.org.tr adresinden alınabiliyor. Sorular için tbd-merkez@tbd.org.tr adresine e-posta gönderilmesi ya da (312) 479 34 67 numaralı telefona faks çekilmesi gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!