Bilime sanal kadın elçi

Güncelleme Tarihi:

Bilime sanal kadın elçi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

İngiltere'yi bilim alanında artık ciddi araştırmacılar değil, Tomb Raider oyununun kahramanı temsil edecek.

İngiltere bilim alanında kendini temsil edecek kadını sonunda buldu. Bilgisayar oyunu Tomb Raider'in sürekli hoplayıp zıplayan, üzerinde bir orduya yetecek kadar silahla dolaşan, hakkını yemeyelim arada bir kitap da okuyan çizgi kahramanı Lara Croft bilim elçisi oldu.

Bu aslında İngiltere için radikal bir seçim. İngiliz Bilim Bakanı Lord Sainsbury of Turville, bilim gibi ciddi bir iş için Lara'yı seçmelerinin nedenini şöyle açıklıyor: ‘‘İngiltere'nin bilimsel alandaki başarıları söz konusu olduğunda insanlar artık Faraday gibilerini değil, mesela ses duvarını aşan Thrust gibilerini hatırlasınlar istiyorum.’’

Lara bir İngiliz lordunun kızı. Rahat ve sıradan bir hayatı varken geçirdiği bir uçak kazası herşeyi değiştiriyor. Himalayalar'ın tepesinde tek başına hayatta kalmayı öğreniyor. Bugünlerde dünyanın her yerinde Lara Croft için büyük promosyon kampanyası var. Üzerinde Lara'nın resmi olan tişörtler, posterler, şapkalar, saatler, fincanlar, heykeller, zippo çakmaklar, mouse padler, çantalar kapış kapış gidiyor. Kampanya Lara bilim elçisi olduğu için değil, geçen eylülde piyasaya çıkan Tomb Raider'in üçüncü bölümü için yürütülüyor.

Lara PC ve Playstation bilgisayar oyunlarına meraklı olanlar bu kışı da kurtardı sayılır. Üçüncü oyun öncekilerden daha karmaşık, daha paranoid ve daha sert. Yeni rakipleri daha zorlu ama Lara'nın da artık daha güçlü silahları var.

SON MACERASI

Bir grup araştırmacı, kazılar sırasında bir buz kütlesinin içinde yüzyıllar öncesinden bozulmadan kalmış bir ceset ve yanında bir meteor parçası bulur. Cesedin yanında bulunan günlükte, dünya yüzünde dört yerde daha bu meteor parçasından olduğu yazmaktadır. Bu parçalar incelendiğinde insanlığın kökeni konusunda yeni bulgulara ulaşılacaktır. Lara bu bölümde işte bu meteor parçalarının peşine düşüyor. Hindistan, Güney Pasifik, Ufoların indiği 51. bölge, Londra ve Antartika'ya gidiyor. 15 levellik oyun her seferinde Hindistan'dan başlıyor. Ancak daha sonra oyuncular istedikleri ülkeyi tercih edebiliyor. Bu yeni oyunda Lara'nın vücut hatları daha yuvarlak ve kıyafetlerini de değiştirmiş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!