Bilim adamları portresi

Güncelleme Tarihi:

Bilim adamları portresi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2002 02:07

‘MHP’li’ olarak tanınan Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun, Prof. Dr. Bayram Kodama, Prof. Dr. Fikret Türkmen gibi isimlerin imzası, bildiride Prof. Dr. Sina Akşin ile sol kesimden Prof. Dr. Anıl Çeçen’in yanında yer alıyor. Yine ‘İslamcı’ kanattan Prof. Dr. Hayrani Altıntaş ile ‘Türk-İslam Sentezi’ görüşünün önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Şaban Karataş ve Prof.Dr. Mustafa Erkal’ın imza attığı bildiriyi ‘Atatürkçü’ isimlerden Prof. Dr. Ergun Aybars, Prof. Dr. Bahaeddin Yediyıldız da destekledi. Ayrıca SBF’den Prof. Dr. Hasan Köni, Atatürk milliyetçisi’ Prof. Dr. Şükrü Elçin, AB’ye üyelik konusunda ‘Bizi almayacaklar’ çıkışıyla tanınan Prof. Dr. Erol Manisalı gibi isimler dikkat çekti.

Bildiri dilinde de ittifak

AB
karşıtlarının, Cumhuriyet Gazetesi’nde yayımlanan 130 imzalı ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türk ulusuna çağrı’ başlıklı bildirisinde hem sol söylemde yer alan öztürkçe ‘ulus’ sözcüğü, hem de Türkiye’de sağın kullandığı ‘millet’ sözcüğünün yan yana kullanılması dikkat çekti.

Bildirinin son bölümünde şu ifadeye yer verildi: ‘Türk ulusu; tarihinden, bağımsız yaşama geleneğinden, geleceğine olan inancından, milli haysiyetinden, ilerletmeye ve geliştirmeye kararlı olduğu demokratik yapısından, modernleşme, sanayileşme ve zenginleşme hedeflerinden ayrılmayacaktır. Türk Ulusu, bütün bunları gerçekleştirirken, cumhuriyetimizin kuruluş esaslarından en ufak bir taviz vermeden, Türkiye Cumhuriyeti’ni içten ve dıştan aşağılamaya çalışanlara, varlığına saldıranlara karşı, dün olduğu gibi bugün ve yarın da, koruma kararlılığı içinde olacaktır.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!