Bilgisayarlar onun değil üniversitenin

Güncelleme Tarihi:

Bilgisayarlar onun değil üniversitenin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2010 00:00

Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın avukatı Serdar Özersin, Haberal’a ait olduğu ileri sürülen bilgisayarların tamamının, Başkent Üniversitesi ve kurumlarına ait olduğunu, iddia edildiği gibi müvekkiline ait çok sayıda bilgisayar bulunmadığını, şahsına ait laptopun da 17 aydır savcılığın bilgisi dahilinde emniyette bulunduğunu söyledi.

Özersin, yaptığı yazılı açıklamada, bugün bazı gazetelerde, Haberal’a ait olduğu iddia edilen bilgisayarların ödenek olmadığı için incelemediğine yer verildiğini belirtti. Özersin, şunları söyledi:
“Bu bilgisayarlar, herkes tarafından kullanılan kurumlara ait bilgisayarlardır, içerdiği bilgilerse müvekkilimizle ilgili bilgiler değildir. Bu kadar açık, net olan durum karşısında parasızlığı beyan etmekteki amaç, sadece müvekkilimizin tutukluluk süresini uzatmaktır. Vahim olan eğer bilgisayarlar incelenmemiş ise savcılar hangi gerekçelerle müvekkilimizle ilgili iddianameyi hazırlamıştır ve mahkemede bu iddianameyi kabul etmiştir ve hangi delile dayalı olarak müvekkilimiz aylardır tutuklu olarak yargılanmaktadır? ”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!