Bilgim yok, para ile hiç temasım olmadı

Güncelleme Tarihi:

Bilgim yok, para ile hiç temasım olmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2010 00:00

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Ergenekon Terör Örgütü’ne aktarıldığı iddia edilen Jandarma örtülü ödeneği ile ilgili bilgisi olmadığını öne sürdü.

Levent Ersöz tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Bölümü’nde pazartesi günü Ergenekon soruşturmasını yürüten iki savcıya verdiği ifadesinde, “Yapılan harcamalarda para ile hiçbir temasım olmadı” iddiasında bulundu.
Ergenekon Savcıları Fikret Seçen ile Mehmet Murat Yönder, Ersöz’e ilk olarak 4 Aralık 2009 tarihli Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın raporunu okudular. Savcılar daha sonra Ersöz’e raporda isimleri geçen Rem Mümessillik, Cambridge şirketi, Rem Mümessillik yöneticisi Mehmet Sanibal, Sencer Özkan, Hakan Şanlı ve Dean La-Vey isimli kişileri tanıyıp tanımadığını sordular. Ersöz, raporun ardından ifadesinde özetle şunları söyledi:

Jammer için iskonto

Rem Dış Ticaret A.Ş’nin aracılığıyla alınan teçhizat ile ilgili ödemeler ile bu şirketin mümessili olduğu yabancı tedarikçi Cambridge Lake şirketinin almış olduğu miktar arasındaki farkın sebebini bilmiyorum. Hakan Şanlı’yı İstihbarat Dairesi Başkanı olduğum dönemden tanırım. Jandarma Genel Komutanlığı’na (JGK) alınması planlanan frekans bozucu (Jammer) cihazının fiyatı için görüşme yaptık. 5 bin dolar bir iskontoyu kabul etti.

Haber alma ödeneği

830 harcama kalemindeki tüm işlemler JGK yetkisi ile yapılır. Dolayısıyla benim 830 harcama kaleminden bir harcama yapmam söz konusu değildir. İstihbarat Başkanlığı’nın böyle bir kasası yoktur.

2002-2004 yılana ait haber alma ödeneğine ilişkin belgelerin bir kısmının imhasına karar verildiği ve imha edildiği doğrudur. 2004 yılında JGK Şener Eruygur’un emekliye ayrılacak olması nedeniyle onun dönemine ait haber alma ödeneğinin harcanması ile ilgili belgeler imha edilmiştir. Bunu tutanak altına aldık.

Aynı usulü uyguladık

Bir önceki JGK döneminde de böyle yapıldı, örnek aldık. Tüm belgelerin imha edildiğini görünce aynı usulü takip ettik. Haber alma ödeneğinin tüm defter ve kayıtları imha edilmiştir. Tutanağın altına Jandarma Recep Cömert, Adnan Sezer, Ergenekon davası tutuklusu emekli Albay Atilla Uğur, dönemin JGK Kurmay Başkanı Korg. Hakkı Kılınç, Şener Eruygur ve benim imzam vardır.

Avukat: Sorumlu Öz

Bu arada Ersöz´ün avukatı Ali Rıza Dizdar, Ersöz’e bir şey olursa sorumlusunun Savcı Öz olacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!