Güncelleme Tarihi:
TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı’nın yönetiminde 7 Eylül 2006 Perşembe günü saat 14.45’de başlayacak oturuma, DPT Müsteşar Yardımcısı Halil İbrahim Akça, TBD Başkanı Doç. Dr. Turhan Menteş, TELKODER Başkanı Yusuf Ata Arıak, TÜBİSAD Başkanı Tuğrul Tekbulut, YASAD Başkanı Gültekin Günal, Dubai e-Devlet programı strateji danışmanı Okan Geray ve Peppers&Rogers Yönetici Ortağı Ozan Bayülgen konuşmacı olarak katılacak. Kamu-Bilgi Toplumu stratejisinin Türkiye’nin rekabet gücüne katkısı konusunda önemli görüşlerin açıklanacağı toplantı Bilişim Zirvesi 06’nın en ses getiren panellerinden biri olacak.
7 Eylül Perşembe günü Turkcell ve e-Güven Mobil İletişim konulu paneli gerçekleştirilecek.TBV iştiraki olan e-Güven’in Türkiye’nin lider GSM operatörü Turkcell ile yaptığı işbirliği sonucunda mobil elektronik imza konsepti oluşturuldu. TBV elektronik imzanın yaygınlaşması ve gelişmesini sağlayacak önemli bir uygulama olarak mobil elektronik imzayı görüyor. Mobil elektronik imza, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu’na göre elle atılmış imza ile aynı hukuki sonucu doğuran “güvenli elektronik imza”nın Turkcell müşterilerinin mobil terminaller ve mobil uygulamalar kullanarak gerçekleştirecekleri türüne verilen isimdir.
Mobil İmza ile İnternet üzerinden şifre parola çalınması gibi riskler ortadan kalkarken, elektronik ortamda yapılan her bir işlemde e-Güven’in sunduğu yasal güvence sağlanıyor.
Bilişim Zirvesi 06’nın 8 Eylül Cuma günü TBV’nin katkılarıyla düzenlenecek diğer önemli oturumları ise, Avrupa Birliği ARGE Projelerine Katılım ve Avrupalı Bilişimciler ile İşbirliği, E–İmza ve Sektörlerin Enformatik Bölümleri/Enstitülerinden Beklentileri başlıklı toplantılarını kapsıyor. Bilgi Toplumu’na geçişin hızlanmasına katkıda bulunacak çalışmaların ve Bilişim KOBİ'lerine Çerçeve Programı Desteğinin ele alınacağı oturumlara bilişim dünyasının büyük ilgi göstermesi bekleniyor.
TBV, dünyanın kendini kanıtlamış bilgi güvenliği teknolojisi olan elektronik imzanın ülkemizde yaygınlaşmasına büyük bir önem veriyor. Bilgi toplumuna geçiş sürecinde sayısal ortamda bilginin korunması ve işlem güvenliğinin sağlanması her geçen gün daha da büyük bir önem kazanıyor.