Bilardo üniversitelerde seçmeli ders oldu

Güncelleme Tarihi:

Bilardo üniversitelerde seçmeli ders oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2006 14:08

Bilardo Federasyonu’nun özerkleşmesinin ardından Türkiye çapında faaliyet başlatıldı.

Haberin Devamı

İlk olarak ODTÜ, Hacettepe, Başkent, Sabancı, Celal Bayar, Sinop 19 Mayıs Üniversitesi Su Ürünleri bölümü ve Marmara Üniversiteleri Bilardoyu seçmeli ders olarak müfredatlarına koydu.

Üniversiteleri, Lise ve dengi okullar izledi. Federasyon 200 lisanslı bilardocu bulan okullara ücretsiz olarak 1 adet Amerikan, 1 adet de üç bant bilardo masası hediye edilecek. Bilardonun serbest ders olması için çaba sarfedilecek. Şu anda Türkiye genelinde birçok ilde uygulama başlatıldı. Ankara’da Ayşe Abla Koleji, Battal Gazi Teknik Endüstri Meslek Lisesi, Aykan Koleji, İzmir’de Tevfik Fikret Lisesi, Başarı Koleji, Seyit Sanlı Lisesi, Mersinli Sanat Enstitüsü, Mithatpaşa Sanat Yüksek Okulu, İstanbul’da Ar-El Koleji, Özkan Koleji, Sinop’ta Endüstri Meslek Lisesi ve Ege bölgesinde çeşitli il ve ilçelerde yer alan 124 ilk öğretim okulu bilardo masalarının sahibi olmuş durumda.

Haberin Devamı

Öte yandan federasyon önümüzdeki dönemde ülkemizde düzenlenecek olan Türkiye, Dünya ve Avrupa şampiyonalarını özel kamera sistemleri ile internette yayınlamak için girişimlere başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!