Beyoğlu, Şişli ve Okmeydanı'nda olaylar

Güncelleme Tarihi:

Beyoğlu, Şişli ve Okmeydanında olaylar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2015 15:33

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Galatasaray Lisesi önünde toplanan yaklaşık 600 kişilik gruba polis müdahale etti. Öte yandan Şişli ve Okmeyda'nında gerçekleşen izinsiz gösterilerde de olaylar çıktı. Okmeydanı'nda ise 2 halk otobüsü, bir özel araç ve bir market molotof kokteyli ile yakıldı.

Haberin Devamı

HDP İstanbul İl Örgütü'nün çağrısı üzerine bazı gruplar saat 15.00 sıralarında Galatasaray Lisesi önünde toplanmaya başladı. Gruptakilerin Abdullah Öcalan lehine slogan atmaya başladıkları sırada polis müdahalesi geldi. Polis, müdahale sırasında tazyikli su ve gaz kullandı. Gösterici grupta bulunanların da TOMA aracına taş attıkları görüldü.

Bu arada, Şişli Cevahir Alışveriş Merkezi'nin önünde toplanarak slogan atan gruba da polis ekipleri müdahalede bulundu. Polis, gruptaki 15 kişiyi gözaltına aldı. İzinsiz gösterilerde gözaltına alınan 37 kişiden 12'si kimlik kontrollerinin ardından serbest bırakılırken, 25'i İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

OKMEYDANI'NDA MOLOTOFLU SALDIRILAR
Okmeydanı Fatih Sultan Caddesi üzerinde korsan gösteri yapan yüzleri maskeli bir grup ise çevredeki 2 belediye otobüsü, bir araç ve bir marketi molotof kokteylleri atarak ateşe verdi. Belediye otobüslerinden biri alev alev yanarak hurda yığını haline gelirken, market de yangın sonucu harebeye döndü. Olayda ölen veya yaralanan olmadı.

Beyoğlu, Şişli ve Okmeydanında olaylar


Özel halk otobüsünün sürücüsü, "Yüzleri maskeli 4-5 kişilerdi. Molotof kokteyli attılar. Ben de söndürdüm. Yolcuları indirdiler, sonra attılar" diye konuştu.
Bir başka çevre sakini, "Şoförü ve yolcuları indirdiler. TOMA gelip söndürdü" dedi.

Hafif ticari aracın sahibi ise "Ben buraya geldim, arabamı park ettim. Geri geldim, arabayı bu halde buldum dedi". Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, polis soruşturma başlattı.


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!