Beyoğlu'nda bıçaklı cinayet davasında karar

Güncelleme Tarihi:

Beyoğlunda bıçaklı cinayet davasında karar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2011 15:24

Beyoğlu’nda sokakta bira içtiği için uyardığı taksi şoförü Harun Girgin’i bıçakla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa 25 yıl hapis cezası verildi.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Servet Erdoğan, taraf avukatları ile sanık ve maktulün yakınları katıldı. Duruşmada görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, daha önce verdiği mütalaayı tekrar ettiğini belirterek, sanık Erdoğan’ın kasten öldürmek suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

"İLK ÖNCE BIÇAĞI O ÇEKTİ"

Olayda kendisinin de bıçaklandığını ve ilk yaralananın kendisi olduğunu iddia eden Erdoğan, "İlk vurulan ve öldürmeye kast edilen kişi benim. Maktul 15 dakika boyunca küfür etti. Kendisini tutanların elinden kurtularak benim üstüme geldi. İlk önce bıçağı o çekti. Ben de elimdeki bıçağı rastgele salladığımda boğazına gelmiş, öldürmeye kastım olsaydı rahat bir şekilde vururdum" dedi.

"OLAY MEŞRU MÜDAFADIR"

Sanık avukatı Ahmet Çakar ise, müvekkilinin öldürme kastı ile hareket etmediğini ifade ederek, olayın meşru müdafaa sınırları içinde bulunduğunu ve cezaya gerek olmadığını savundu. Maktul Girgin’in müvekkili Servet Erdoğan’a bıçakla saldırması üzerine Erdoğan’ın kendisini korumak için yakınlardaki bir lokantaya kaçtığını ifade eden avukat Çakar, "Maktul küfür ve hakaretlerini sürdürerek lokanta kapısında bekliyordu. Maktul Girgin oradaki 4 kişi tarafından uzaklaştırılmaya çalışırken müvekkilim kendisini korumak için lokantadan aldığı bıçak ile dışarı çıktı, bu sırada kendisini tutanların elinden kurtulan maktul, Erdoğan’a bıçakla saldırmış. Erdoğan’ın da o kargaşada bıçağı sallaması üzerine ölüm olayı meydana gelmiştir" diye konuştu.

25 YIL HAPİS CEZASI

Kararını açıklayan Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Mustafa Gülbay, sanık Servet Erdoğan’ın, olay tarihinde Harun Girgin’i kasten öldürmek suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Sanığın geçmişi sosyal ilişkileri, olaydan sonraki yargılama sürecindeki davranışları, cezanın sanığın geleceği üzerindeki etkisini göz önünde bulunduran mahkememe heyeti, sanık Erdoğan’nın bu cezasını 25 yıl hapse indirdi. Bu arada, duruşmayı izleyen sanık Erdoğan’ın yakınları kararın açıklanmasının ardından sinir krizleri geçirdi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 22 Eylül 2010 tarihinde Beyoğlu Cami Kebir Mahallesinde şüpheli Servet Erdoğan’ın, maktül Harun Girgin’i okulun yanında bira içmemesi konusunda uyarması üzerine çıkan bıçaklı kavgada Girgin’in öldüğü belirtilmişti. Şüpheli Erdoğan’ın ’kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.







DHA-Güvenlik - Türkiye-İstanbul / Sisli -
2011-09-29 15:06:20
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!