Beyoğlu eskisi gibi güzel olacak

Güncelleme Tarihi:

Beyoğlu eskisi gibi güzel olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yeni Belediye Başkanı Kadir Topbaş iddialı konuştu

Elli yıldır Beyoğlu'nda yaşayan bir aileye mensup olan Kadir Topbaş, yeni projeleri gerçekleştirirken diğer partilerden de görüş alacaklarını söylüyor.

Beyoğlu Belediyesi ikinci kez FP'li bir ekibin yönetimine girdi. Eski Başkan Nusret Bayraktar Kadıköy'den aday oldu ancak seçilemedi. Beyoğlu'nun yeni başkanı Mimar Kadir Topbaş.

Topbaş, MSP, RP, FP siyaset çizgisinin eskilerinden. 1977'de MSP'den, 1987 yılında da RP'den Artvin milletvekili adayı oldu. Recep Tayyip Erdoğan'ın il başkanlığı döneminde il yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Topbaş, Erdoğan'ın belediye başkanı seçilmesinden sonra uzun süre başkanın sanat danışmanlığını yaptı. Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Topbaş, 1996 yılında yapılan ara yerel seçimde Bakırköy belediye başkan adayı oldu.

Kadir Topbaş iki diplomalı belediye başkanlarından, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi ve İlahiyat Fakültesi mezunu. 50 yıla yakın Beyoğlu'nda oturmuş bir aileye mensup. Beyoğlu ile ilgili düşüncelerini şöyle açıklıyor: ‘‘On yıl öncesine kadar Beyoğlu'nda oturuyordum. Çocukluğum, tahsil hayatım ve gençliğim Beyoğlu'nda geçti. İşyerim hala Beyoğlu'nda. Yakından tanıyorum. Geçmişteki güzellikleri yaşayan bir kuşağın son temsilcilerindenim. Belediye başkanı olarak eski güzelliğine kavuşturmak görevimiz''.

Halka söz verdik

Topbaş, ‘‘Beyoğlu'nda vaadde bulunanlar değil güvenilir olanlar seçimi kazandı' diyor. 'Bize en yakın partiye yüzde 10 fark attık. İstanbullu FP'li belediyelerin hizmetlerinden memnun. Yemeyeceğimize ve yedirmeyeceğime dair bu halka söz verdik. Birçok belediye personeline maaş veremiyor. Şişli, Fatih, Eminönü'nün durumu ortada. Önceki arkadaşlarımızdan sıkıntısız bir belediye devraldık''.

Mimar Topbaş, yeni dönemde 'insan merkezli' bir anlayışla hizmet vereceklerini söylüyor. ‘‘Beyoğlu'nun her köşesi yaşayış tarzımıza cevap verebilecek zenginlikte. Tarih, kültür içiçe. Trafik ve otopark sorununun olmadığı bir Beyoğlu daha yaşanabilir bir ilçe olacak'' diyor. İleriye dönük projelerini de şöyle açıklıyor: ‘‘Öncelikle Beyoğlu Araştırma Merkezi'ni kuracağız. Bu konuda üniversitelerle ve akademik çevrelerle irtibata geçtik. Bu merkezde Beyoğlu'nun dünden bugüne tüm bilgileri toplanacak. Beyoğlu Sanat Ödülü projemizi de kısa sürede hayata geçireceğiz. Değişik alanlarda her yıl sanat ödülü vermeyi düşünüyoruz. Haliç Sahil Projesi kapsamında yürüme ve koşu bantlarıyla sosyal tesisler yapılacak. Haliç'te balık tutma iskeleleri kurulacak''.

Partilere danışacağız

Okmeydanı'nda Fatih minberi olarak bilinen boş araziyi rekreasyon alanı olarak yeniden düzenlemek ve mahalle konakları açmak Topbaş'ın diğer projeleri arasında. ‘‘Bu projeleri uygularken diğer partilerden de görüş alacağız'' diyor.

Yeni başkan İstiklal Caddesi'nin araç trafiğine açılmasına taraftar mı? Topbaş, caddenin tarihi kimliğinin mutlaka korunması gerektiğini vurguluyor: ‘‘Trafiğe kapalı olmasının daha yararlı olacağına inanıyorum. Cadde, burayı kuşatan tüm sokak ve caddeler de ele alınmalı. Bu sokakları sanatsal açıdan daha aktif hale getirebilirsek tarihi binalar da kurtulmuş olacak''.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!