Beykoz Elmalı Barajı yakınında yangın

Güncelleme Tarihi:

Beykoz Elmalı Barajı yakınında yangın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2013 13:28

Beykoz Çavuşbaşı Elmalı barajı yakınındaki ormanlık alanda saat 13.00 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangın rüzgarın da etkisizle kısa sürede büyüdü. Yangına Ümraniye, Çavuşbaşı ve Çengelköy itfaiye grupları müdahale etti. Yangına ayrıca havadan da 3 helikopter ile müdahalede bulunuldu. Yangın yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

BEYKOZ Çavuşbaşı’nda meydana gelen orman yangını itfaiye ekiplerinin havadan ve karadan yaptğı müdahalenin ardından kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında yaklaşık 5 hektarlık orman alanı zarar gördü.

Çavuşbaşı, Elmalı Barajı mevkiinde ormanlık alanda bu gün saat 13.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyürken olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi, Orman Bölge Müdürlüğüna ait yangn söndürme ekipleri ile 3 adet yangın söndürme helikopteri sevkedildi. Yangın söndürme helikopterleri Elmalı Barajı’ndan aldıkları suyu yangın bölgesine boşaltarak söndürme ve soğutma çalışması yaptılar. Yangın ekiplerin yaklaşık bir saat süren çalışmasının ardından kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangında ilk belirlemelere göre 5 hektar orman alanı zarar gördü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!