Beyin ölümü gerçekleşti

Güncelleme Tarihi:

Beyin ölümü gerçekleşti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2008 00:00

Beyin ölümü gerçekleşen “Grup Gündoğarken”in solisti Burhan Şeşen'in oğlu Serhan Şeşen, hastanede cihaza bağlı olarak yaşamını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Alman Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde yatan 26 yaşındaki Serhan Şeşen'in sağlık durumunda herhangi bir değişiklik olmadığı, ailenin bekleyişini sürdürdüğü belirtildi.Organ bağışının söz konusu olmadığı, enfeksiyon nedeniyle organ bağışının da yapılamayacağı kaydedildi.

Grup Gündoğarken'in solisti Burhan Şeşen'in 26 yaşındaki oğlu Serhan, beyninde oluşan ödem nedeniyle verdiği yaşam savaşında beyin ölümünün gerçekleştiği açıklandı. Önceki gün Sema Hastanesi'nden Alman Hastanesi'ne sevk edilen Serhan Şeşen için, dün hastanede bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Yoğun Bakım Uzmanı Tülin Erdem, şunları söyledi: "Tatsız bir tablo var ortada. Hepimiz çok üzüntülüyüz. Bize geldiğinde durumu daha vahimdi. Diğer hastanede konan teşhise göre beyin ölümü zaten gerçekleşmişti. böyle vakalarda bekleme süresi 72 saattir hastalığın seyri beyin sapı ve kalbe doğru ilerliyor,bekliyoruz." Erdem, Sema Hastanesi'nde yanlış tedavi uygulandığı iddiaları için ise, "Bunu konuşacak platformda değiliz. Alman Hastanesi elinden geleni yapıyor" dedi.

Haberin Devamı

Beyin ölümü gerçekleşti

Serhan Şeşen'in doktorlarından İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Cengiz Uzun ise şunları söyledi: "Böyle bir hasta geldiğinde tetkikler yapılır. Tetkiklerden sonuca ulaşılmazsa ileri derecede tetkiklere devam edilir. Bunun içinde tomografi de vardır. Serhan'ın hastalığının tanısı beyin apsesi ve buna bağlı gelişmiş santral sinir sisteminde fıtıklaşmadır. Birinci planda yapılması gereken gözdibi muayenesidir. Böyle bir apse durumunda beyinde basınç artışı varsa, siz de su alırsanız beyin fıtıklaşır. Biz notlarda böyle bir durum göremedik. Yalnız böyle bir durumda su almasanız da kötü bir sonuç doğurabilir. Buna cevap vermek çok zor. Oldukça kötü bir enfeksiyon. Tedavisi başka türlü de olabilirdi. Apsenin büyüklüğüne göre bazen antibiyotikle de tedavi edilebilir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!