Beyazperdede "hukuk"

Güncelleme Tarihi:

Beyazperdede hukuk
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2004 17:45

Hukuk dünyasında yaşananlara dikkat çekmek isteyen İstanbul Barosu, beyazperdenin unutulmaz hukuk konulu yerli ve yabancı filmlerini yeniden izleyiciyle buluşturmak için 23 ile 28 Şubat tarihleri arasında "Sinema ve Hukuk Buluşması" adıyla özel bir etkinlik düzenliyor. Açılış filmi Gary Fleder'ın yönettiği, başrollerini John Cusack, Gene Hackman ve Dustin Hoffman'ın paylaştığı "Jüri".

Haberin Devamı

Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) işbirliği ile bu yıl ilk kez düzenlenen “Sinema ve Hukuk Buluşması” etkinliği ile hukukçu ve sinema yapımcılarının bir araya gelmesi amaçlanıyor. Bu etkinlikle başlayacak olan  ÇASOD işbirliği kapsamında İstanbul Barosu, gelecekte çekilecek filmlerde yer alan hukuk konularında izleyiciyi doğru bilgilendirmek amacıyla da sinema yapımcılarına ücretsiz danışmanlık verecek.

“Sinema Hukuk Buluşması” 23 Şubat ı saat 19.00’da Şişli Movieplex Sinemasında yönetmenliğini Gary Fleder’in yaptığı, başrollerini John Cusack, Gene Hackman ve Dustin Hoffman’ın paylaştıkları “Jüri” adlı filmle başlayacak. 24 ile 27 Şubat tarihleri arasında AKM ve Bilgi Üniversitesi sinema salonlarında yapılacak gösterimlerde toplam 14 yerli ve yabancı film izlenebilecek.

Haberin Devamı

Gösterimler,  13.30 seansları İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Dolapdere Kampüsünde, 16.30, 19.30 ve 21.30 seansları ise Atatürk Kültür Merkezi Sinema salonunda gerçekleştirilecek.

Tüm gösterimlerin ücretsiz olduğu Sinema Hukuk Buluşması kapsamında 28 Şubat Cumartesi günü saat 17.00’de Bilgi Üniversitesi Kampüsü’nde sinema ve hukuk konulu bir panel düzenlenecek.
 
İstanbul Barosu, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği tarafından düzenlenen paneli, “Sinema Hukuk Buluşması” programının yönetmeni Vecdi Sayar yönetecek. Sinema yazarı Tunca Aslan, avukat ve sinema yazarı Münir Göker, yazar ve oyuncu Çetin Öner ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Turgut Tarhanlı panelde katılımcı olarak yer alacaklar.Etkinlik Akbank'ın katkısıyla düzenleniyor..
 
“Sinema Hukuk Buluşması”nda gösterilecek filmler
 
JÜRİ

Yöneten: Gary Fleder
Oynayanlar:John Cusack, Gene Hackman, Dustin Hoffman

ŞEYTANIN AVUKATI
Yönetmen: Taylor Hacford
Oynayanlar: Al Pacino, Keanu Reeves

TARAF TUTMAK 
Yönetmen:Istvan Szabo
Oynayanlar: Harvey Keitel, Stellan Skarsgard

KİRLİ YARIŞ
Yönetmen: Mike Nichols
Oynayanlar: John Travolta, Emma Thompson

HÜKÜM
Yönetmen: Sidney Lumet
Oynayanlar: Paul Newman, Charlotte Rampling

KARAKTER
Yönetmen: Mike van Diem
Oynayanlar: Jan Dedeir, Fedja van Huet

İTİRAFÇI
Yönetmen: Jim Mc Bride
Oynayanlar: Timothy Dalton, Cary Elwes

DURUŞMA
Yönetmen: Yalçın Yelence
Oynayanlar:Rutkay Aziz, Meltem Cumbul

KARANLIKTA DANS
Yönetmen: Lars Von Trier
Oynayanlar: Björk, Catherine Deneuve

ŞÜPHE ALTINDA
Yönetmen: Alan J. Pakula
Oynayanlar: Harrison Ford, Brian Dennehy

AŞK NÖBETİ 
Yönetmen: Mohsen Makmolbat
Oyn.: Şiva Gerede, Abdurrahman Palay

SAYGILAR BİZDEN
Yönetmen: Zeki Ökten
Oynayanlar: Kemal Sunal, Savaş Dinçel

BİR CEZA AVUKATININ ANILARI
Yönetmen: Lütfi Ö. Akad

SİNEMA VE HUKUK (Belgesel)
Yönetmen: Erdoğan Şentürk

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!