Beyaz esaret

Güncelleme Tarihi:

Beyaz esaret
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2022 07:00

Kar yağışı ve dondurucu soğuk, Türkiye’nin büyük bölümünde etkisini gösterdi. Kar sebebiyle ulaşım kapandı, yollarda mahsur kalanlar oldu. Kar kalınlığının 50 cm’ye ulaştığı Gaziantep’te ise hayat durma noktasına geldi. Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nda mahsur kalan 3 bine yakın kişi ve 2 bine yakın araç kurtarıldı.

Haberin Devamı

BAŞTA Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Karadeniz olmak üzere yurt genelinde etkili olan yoğun kar yağışı birçok ilde hayatı felç etti. Yollar kapandı, pek çok kişi mahsur kaldı.

Kar esaretini en çok yaşayan illerden biri Gaziantep oldu. Gaziantep’te önceki gün öğle saatlerinde başlayan ve gece boyu devam eden kar yağışı nedeniyle yollar kapanınca toplu taşıma araçları seferlerini durdurdu. Kendi araçlarıyla evlerine ulaşmak isteyenler büyük güçlük yaşadı. Birçok kişi de yürüyerek evlerine ulaştı. Gaziantep’in, Adana, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Kilis ile bağlantısını sağlayan yollarda yağış nedeniyle birçok araç kaydı. Gaziantep-Adana otoyolunun 50’nci kilometresinde kayan TIR’ların yolu kapatması sonucu ulaşım durdu, yüzlerce araçta çok sayıda kişi mahsur kaldı. Mahsur kalanları kurtarmak için ekipler seferber oldu.

Haberin Devamı

Beyaz esaret
Evlerinden çıkamayan hastalara jandarma ekipleri yardım etti.

186 KİŞİ HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Gece boyu oluşturulan kriz merkezinde gelişmeleri takip eden Gaziantep Valisi Davut Gül, mahsur kalanlardan 3 bine yakınının kurtarıldığını açıkladı. Vali Gül, “24 saat içinde 50 santimetre kar yağdı. Bu bizim alışkın olmadığımız yağış miktarı. Antep’te büyük araç trafiği çok fazla. TIR’lar kamyonlar ana yolda kaymalar oldu, devrilmeler oldu. Yol trafiğe kapandı. 7/24 açık olan kriz merkezimiz var. Hastaları, çocukları, 112’ye ulaşanları AFAD, Jandarma, emniyet aracılığı ile kurtardık. Kumanya başta olmak üzere diğer ihtiyaçları giderdik. Yağış çok azaldı. 1900’e yakın da araç kurtardık. 9 bin civarında kumanya dağıtıldı. Herkese ulaştık. 186 kişiyi sağlık kuruluşlarına sevk ettik” dedi.

Beyaz esaret
Otoyolda mahsur kalanlara 2 askeri helikopter görevlendirildi.

Haberin Devamı

AKŞAM SAATLERİNDE AÇILDI

Gaziantep’te TAG Otoyolu’nda mahsur kalanların bekleyişi ise dün öğle saatlerine kadar sürdü. Karayolları Genel Müdürlüğü, dün saat 18.00’de yaptığı açıklamada, TAG Otoyolu’nun Nurdağı kesiminin her iki yönde de kontrollü olarak ulaşıma açıldığını bildirdi. Açıklamada ayrıca Ankara-İstanbul Otoyolu’nun Bolu Tüneli kısmında trafiğin kontrollü olarak sağlandığı da belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı ise Nurdağı’nda mahsur kalanlar için görevlendirilen 2 helikopterin çalışmalara katıldığını açıkladı.

BOLU: TRAFİK FELÇ OLDU

TEM yolunun Bolu Doğu gişeleri ile Yeniçağa arasında TIR ve ağır araçların kayması sonucu ulaşım zaman zaman durdu. Karayolları Müdürlüğü akşam saatlerinde yaptığı açıklamada trafiğin kontrollü olarak her iki yönde de sağlandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Beyaz esaret

HAKKARİ: 40 ÖĞRENCİ KURTARILDI

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Yürekli köyünde oturan 40 öğrenci, dün öğle saatlerinde taşımalı sistemle eğitim gördükleri Değerli köyündeki okullarından evlerine gitmek için yola çıktı. Öğrenciler, köy yolunun 7’nci kilometresinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı. Servis şoförleri, yetkililerden yardım istedi. İhbar üzerine Yüksekova’dan yola çıkan karla mücadele ekipleri, yaklaşık 3 saatlik çalışmayla mahsur kalan öğrencileri kurtarıp köylerine ulaştırdı.

Beyaz esaret

Haberin Devamı

VAN: -39’A DÜŞTÜ

Türkiye’nin en soğuk bölgesi Van’ın Çaldıran ilçesi oldu, sıcaklık -39 dereceye kadar düştü. Van ve çevresinde 3 gündür etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, hayatı olumsuz etkiliyor. Yüksek kesimlerde yer yer 1 metreyi aşan kar nedeniyle kırsal bölgelerdeki 59 mahalle ve 89 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının etkisini azaltmasıyla da yol açma çalışmalarına başlandı.

Beyaz esaret

ERZURUM: KÖY YOLLARI KAPANDI

Doğu Anadolu’da gece başlayan ve etkisini artırarak sürdüren kar yağışı sebebiyle 1896 köy yolu ulaşıma kapandı. Yağış sebebiyle Ağrı’da kar kalınlığı yarım metreye yaklaşırken, Muş’ta 39, Ardahan’da 27, Erzurum’da ise 14 santimetre olarak ölçüldü. Karadeniz Bölgesi’nde de yoğun kar yağışı nedeniyle 1644 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

Beyaz esaret

GAZİANTEP: NURDAĞI KİLİTLENDİ

Gaziantep’in Nurdağı mevkisinde kar kalınlığı yarım metreyi geçerken, kapanan yolda araç kuyruğu havadan dronla görüntülendi. Bölgede mahsur kalanlara ulaşan ekipler 9 bine yakın kumanya dağıttı.

Beyaz esaret

59 İLDE OKULLAR TATİL

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle dün 55 ilin tamamında veya bazı ilçelerinde okullar tatil edildi. Aksaray’da okulların tatil olmasını fırsat bilen çocuklar, poşetlere oturup karla kaplı tepelerden kayarak eğlendi. Karın tadını en çok çocuklar çıkardı.

Beyaz esaret

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!