Beyaz Dul’dan çocuklara cihat dersi

Güncelleme Tarihi:

Beyaz Dul’dan çocuklara cihat dersi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2013 01:05

DÜNYANIN en çok aranan kadını olan, biri Türk 67 kişinin öldüğü Kenya’daki alışveriş merkezi saldırısında bağlantısı olan “Beyaz Dul” lakaplı El Şebab örgütü üyesi İngiliz Samantha Lewthwaite’nin( 29) cihat çağrısı yaptığı, terör eylemlerinde ölen iki kocasını anlattığı günlüğü bulundu.

Haberin Devamı

İki kocası da öldü

İlk kocası Germaine Lindsay, 7 Temmuz 2005’de Londra’da düzenlediği intihar saldırısında ölen Lewthwaite hakkında Interpol geçtiğimiz günlerde kırmızı bültenle arama emri çıkarmıştı. Firarinin Tanzanya ve Somali’ye kaçmış olabileceği sanılıyor. Mombasa’da bir hücre evinde ele geçirilen notlarda şu ifadeler dikkat çekiyor: “Çocuklarımı, intihar saldırısında ölen kocam Germaine Lindsay’in izinden gitmeleri için yetiştiriyorum. Hayatı boyunca herşeyini Allah’a verip inançsızlara terör saçan bir koca için dua ediyorum.”
Oğlu Abdullah’ın (8) göbek adının “Şehit”, kızı Rukeye’nin (8) “Şehide” olduğunu aktaran Lewthwaite’nin İngiliz vatandaşı Habib Şalih Gani’den de iki çocuğu bulunuyor. Genç kadın, “Geçenlerde sevgili eşim, çocuklara sordu. Büyüyünce ne olacaksınız diye. İkisi de mücahit olmak istediklerini söyledi” diye yazmış. El Şebab militanı olan Gani, geçen ay öldürülmüştü.

Haberin Devamı

AVM saldırısını 4-6 kişi yapmış

BEYAZ Dul’un El Şebab’ın Kenya’daki Westgate alışveriş merkezini 21 Eylül’de kana bulayarak 67 kişiyi öldürdüğü kanlı saldırıya bizzat katılmadığı kesinleşirken, eyleme katılan dört kişinin adı açıklandı. Bu isimler şöyle: Ebu Baara El Sudani, Ömer Nabhan, Hatip El Kene ve Umeyr. Kenya Yönetimi daha önce 10-15 El Şebab militanın 80 saat süren saldırıya katıldığını iddia etmişti. Sözcü, saldırganların lideri olduğu sanılan Kenyalı El Sudani’nin Sudan’dan geldiğini ve deneyimli bir savaşçı olduğunu söyledi. Polis şefi David Kimaiyo ise dört-altı erkeğin saldırıyı gerçekleştirdiğini söyleyerek “Hiçbiri saldırı sonrası binadan kaçamadı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!