Beyaz çiftin esmer ikizleri konuşuluyor

Güncelleme Tarihi:

Beyaz çiftin esmer ikizleri konuşuluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2006 00:00

Çocukları olmadığı için altı yıl önce tüp bebek sahibi olmaya karar veren beyaz İngiliz çift, Leeds kentindeki bir klinikte yapılan yanlışlıktan ötürü esmer tenli ikiz sahibi oldu. Arkasından da sorunlar başladı.

İngiliz kadından alınan yumurtalar, kocasınınkiler yerine Asya kökenli ve siyahi bir erkekten alınan spermlerle döllenince beyaz çiftin koyu tenli ikizleri oldu. Her ikisi de 35 yaşında olan İngiliz karı koca bu durumu çevrelerindeki insanlara ve ileride çocuklarına nasıl açıklayacaklarını bilemezken, Asyalı sperm donörü, çocuklarıyla temasa geçmek ve kanun önünde ikizlerin meşru babası olarak kabul edilmek isteyince, İngiliz çift kendilerine 80 bin sterline malolan zorlu bir süreçten sonra ikizleri evlat edinmeyi başardı.

Üç yıl boyunca DNA analizi yaptırmaya çalışan çift, çoğu kez etrafındaki kimselerin önyargılarıyla mücadele etmek zorunda kaldı. Adının açıklanmasını istemeyen Bayan A., uzun süre karnında eşinden başka bir erkeğin çocuklarını taşıdığını düşünmenin kendisini ruhsal rahatsızlığa sürüklediğini ve bu gerilimle başa çıkmak için hálá antidepresan ilaçlar kullandığını söyledi. İngiliz kadının kocası Bay A., karısının uzun süre terk edilme endişesiyle yaşadığını, ancak kendi aklından asla böyle bir şey geçmediğini belirtti. Bay A., çocukların biyolojik babası olmasa da çocuklarını çok sevdiğini ve ikizlerin de bunu bildiğini söyledi.

Altı yaşına basan ve okula başlayan ikizlere gerçeği açıklayan çift, çocuklarının şimdilik dengeli ve mutlu olduğunu söylerken ileride de bu durumun değişmeyeceğini umuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!