Bestler Dereler'de operasyon

Güncelleme Tarihi:

Bestler Derelerde operasyon
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2008 12:45

ŞIRNAK'taki Küpeli Dağı’nda dün başlatılan operasyon sürdürülürken, Bestler Dereler Bölgesi'nde bir grup teröristin tespit edilmesi üzerine 5 Sikorsky helikopteri bölgeye Jandarma Özel Harekat timlerini indirdi.

Haberin Devamı

Küpeli Dağı'nda PKK'yı teröristlere yönelik dün sabahtan itibaren başlattığı operasyonu bugün de aralıksız sürdü. Özel eğitimli 1000 kadar komando ile 100'ü aşkın köy korucusunun katıldığı operasyonda, bölgede didik didik aranıyor. Mehmetçik, Küpeli Dağı'ndaki derin vadilere 5'erli gruplar halinde ve kontrollü girerken, çevre sürekli dürbünlerle izleniyor. Türk yapımı ‘Bayraktar' adı verilen casus uçakların yanı sıra insansız hava aracı ‘Heron'un da bölgede sürekli keşif uçuşu yaptı.

Küpeli Dağı'ndaki operasyon sürerken, bu sabah Bestler Dereler Bölgesi'nde de askeri hareketlilik görüldü. Sabaha karşı bir grup teröristin termal kameralar tarafından tespit edilmesi üzerine bölgeye en yakın birliklerden komandolar sevkedildi. Ayrıca yine bölgeye 5 Sikorsky helikopteriyle ‘Meteler' adı verilen Jandarma Özel Harekat timleri indirildi. Genişleyerek süren operasyonda teröristlerle sıcak çatışmanın an meselesi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyonlar devam ederken, Irak sınırına askeri yığınağa da devam edildi. Lojistik destek ünitelerin yanı sıra tam techizatlı komandoların bulunduğu 10 araçtan oluşan askeri konvoy, Şırnak'tan çıkarak Irak sınırına yöneldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!