Bestler Dereler’deki operasyon tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Bestler Dereler’deki operasyon tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2008 12:48

ŞIRNAK’ın Bestler Dereler Bölgesi’nde 6 gün önce PKK’lı teröristlere yönelik başlatılan ve 3 askerin şehit olduğu 16 teröristin de öldürüldüğü operasyon tamamlandı. Operasyona katılan Bordo Bereliler ile ‘Meteler’ adı verilen Jandarma Özel Harekat Timleri helikopterlerle karargahlarına döndü. Komandoların ise bölgede arazi arama tarama faaliyetlerini yürüttüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Şırnak, Siirt ve Hakkari üçgeninde yeralan Bestler Dereler Bölgesi’nde Heron adlı insansız hava aracı tarafından kalabalık bir terörist grubunun tespit edilmesiyle 6 gün önce başlatılan ve Genelkurmay'a bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesindeki, ‘Bordo Bereli’ler ile Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda konuşlanan ‘Meteler’ adı verilen Jandarma Özel Harekat Taburu’ndaki timlerin de katıldığı operasyon sona erdi. Özel eğitimli komandolarla birlikte toplam 5 bin askerin yürüttüğü hava destekli operasyonda çıkan çatışmalarda 1 yüzbaşı ile 2 astsubay şehit olurken, 5 asker de yaralandı. 16 PKK’lı teröristin öldürüldüğü operasyonda, yüzlerce mağara kullanılamaz hale getirilirken, ele geçirilen el bombaları, mühimmat, gıda, ilaç ve yaşam malzemeleri de imha edildi. Operasyonda terör örgütüne ağır kayıplar veren timler, dün akşamdan itibaren Kobro tipi helikopterlerin koruması eşliğinde Sikorsky helikopterlerle karargahlarına döndü. Özel eğitimli komandoların ise gecici köy korucularıyla birlikte bölgede halen arazi arama tarama faaliyetine devam ettiği belirtildi.
Bu arada Bestler Dereler Bölgesi başta olmak üzere Herekol, Kato, Cudi ve Küpeli Dağlarında helikopterler tarafından keşif uçuşları yapılıyor. İnsansız hava aracı Heron ile birlikte, Bayraktar adı verilen mini casus uçakları da bölgede sürekli gözetleme yapıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!