Beştepe’de bir saatlik zirve

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de bir saatlik zirve
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 27, 2024 07:00

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Beştepe’de kabul etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen Erdoğan ve Bahçeli görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü.

Haberin Devamı

Edinilen bilgilere göre, iç ve dış politikaların yanı sıra Erdoğan ve Bahçeli’nin en önemli gündem başlığı siyasette yumuşama süreciyle ilgili yaşanan tartışmalar oldu. Her iki lider de Cumhur İttifakı’nın kararlılıkla ve sağlam bir şekilde yoluna devam ettiğini vurgularken, önümüzdeki süreçte bu gibi tartışmaların önüne geçmek için atılabilecek adımları  değerlendirdiği aktarıldı. Liderlerin, önümüzdeki dönemde siyasette yumuşama sürecinin gelişmelere göre devam edip etmeyeceğine ilişkin görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

Erdoğan’ın Bahçeli ile Rusya Devlet Başkanı Putin’le de görüşeceği 3-4 Temmuz’daki Astana, ardından katılacağı 5-6 Temmuz’da Azerbaycan-Şuşa’da yapılacak Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi, sonrasında da 9-11 Temmuz’da NATO zirvesi için yapacağı ABD ziyaretleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunduğu da belirtildi.

Haberin Devamı

KIBRIS DAVETÄ°NÄ° YÄ°NELEDÄ°

20 Temmuz’da Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50’nci yıldönümü dolayısıyla KKTC’ye gidecek olan Erdoğan’ın, Bahçeli’ye davetini yinelediği de ifade edildi. Yine, anayasa çalışmaları ve Meclis gündemini de masaya yatıran Erdoğan ve Bahçeli,  İsrail’in Filistin’e yönelik uyguladığı soykırım ve bu konudaki diplomasi trafiğini de değerlendirdi. Ayrıca ekonomik gelişmelerin de gündeme geldiği görüşmede, Erdoğan’ın enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadelenin tavizsiz bir şekilde devam edeceğini vurguladığı kaydedildi. (Ebru KARATOSUN / ANKARA) 

KURTULMUŞ’U MAKAMINDA ZİYARET ETTİ 

AK Parti grup toplantısının ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u makamında ziyaret eden Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı da Beştepe’de kabul etti.

MİKATİ İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, Lübnan BaÅŸbakanı Necip Mikati ile telefonda görüştü. Ä°letiÅŸim BaÅŸkanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, görüşmede Ä°srail’in Lübnan’a yönelik saldırıları, tehditleri, Gazze’deki Ä°srail saldırıları ve bölgede artan gerilim ele alındı. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan görüşmede Ä°srail saldırganlığının bir an önce durdurulması gerektiÄŸini, Ä°srail’in çatışmaları yayma gayretlerinin son derece tehlikeli olduÄŸunu, Türkiye’nin Ä°srail’in saldırgan politikalarına karşı Lübnan’ın yanında olduÄŸunu ifade etti.Â(ANKARA)

 

BAKMADAN GEÇME!