Beşikdüzü çığlığı

Güncelleme Tarihi:

Beşikdüzü çığlığı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2013 00:59

Balyoz davası hükümlülerinin aileleri ve yakınları ülkenin çeşitli yerlerinde “sesiz çığlık” eylemi yaptı.

Haberin Devamı

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde Balyoz davası hükümlülerinden Koramiral Deniz Cora, Kurmay Albay Mustafa Önsel, Jandarma Albay Engin Çırakoğlu ve Yarbay Yunus Nadi Erkut için, ‘Sessiz Çığlık’ adlı protesto eylemi gerçekleştirildi. Eylemde konuşan İdris Cinel, Balyoz davasında hüküm giyen 4 komutanın Beşikdüzü doğumlu olduğunu belirterek, verilen kararı adil bulmadığını söyledi. Eyleme komutanların ilçedeki yakınları da katıldı. Şehit Er Kahraman Dilli Parkı’nda toplanan göstericiler, ‘Türk yıldırımdır, kasırgadır dünyayı aydınlatan güneştir’, ‘Ben bir Türk’üm, dinim cinsim uludur’, ‘Ordumuza, yurdumuza, Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz’ ve ‘PKK paçavrası ve katil Apo serbest, Atatürk ve Türk bayrağı yasak’ yazılı dövizler taşıdı. Protesto eyleminde Balyoz davasına hüküm giyen komutanların fotoğrafları ve Türk bayrakları yer aldı.
YARGITAY artık DUR DESİN
Ankara’da Sakarya Meydanı’nda her Cumartesi olduğu gibi dün de “sesiz çığlık” adı altında bir araya gelen ailelere, vatandaşlar da destek verdi. Haftalardır tutuklu yakınlarının fotoğraflarını taşıyıp 1 saat sessizce bir araya gelen aileler adına yapılan açıklamada, Donanma Komutanlığı Bilirkişi Raporu ve Microsoft firmasının gönderdiği raporlarda davaya konu olan CD’ler ve yazılım sahteliğinin ortaya çıktığı belirtilerek, “Sanıklar sahte CD’ler ve sahte darbe planları ile toplu halde suçlanmıştır. Donanma Komutanlığı Bilirkişi raporunda söz konusu delillerin sahte olduğunu açıklamıştır. Ayrıca Mıcrosoft firması da bu hafta içinde Balyoz’daki CD’lerindeki yazılımın 2007 yılında kullanıma sunulduğunu, iddia edildiği gibi CD’lerin 2003 yılında hazırlanmış olamayacağını açıkladı. CD’lerin sahteliği böylece bir kez daha teyit edilmiş oldu” denildi. Yargıtay’ın sahteliği kanıtlanmış delillerle yaratılan haksızlığa ve hukuksuzluğa artık dur demesinin zamanının geldiği belirtilen açıklamada, “Kovuşturma boyunca yapılan hukuk ihlallerinin sonlandırılması ve hesabının sorulması, hukuksuzca tutuklanan insanların en kısa zamanda serbest bırakılması” gerektiği belirtildi. Açıklamanın ardından grup, alkışlar eşliğinde olaysız dağıldı.
‘PARDON’ MU DİYECEKSİN
Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde de Değirmendere semtindeki Çınarlık Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan kadınlar eşlerinin yanında olmaya devam etti. Kurmay Albay Baybars Küçükatay’nın eşi Pınar Küçükatay, “Balyoz davası artık çöktü. Nereye kadar sürecek bu haksızlık? Ferhan Şensoy’un filminde olduğu gibi yıllarca cezaevinde çürüttüğünüz vatanseverlere ‘Pardon’ mu diyeceksiniz? Yapılan insanlığa aykırı, yasalara aykırı, meslek ahlakına aykırı, kamuoyu vicdanına aykırı. Ya sizin vicdanınız? Artık doğruları söylemenin zamanıdır. Eğer vicdanınız varsa tabii ki” dedi.    m DHA - ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!