Berlin'de Göç Yasası protestosu

Güncelleme Tarihi:

Berlinde Göç Yasası protestosu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2007 20:10

Haberin Devamı

Sosyal Demokrat Parti (SPD) merkezinden Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) genel merkezine kadar düzenlenen yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. Yürüyüşe Sol Parti ve IG-Metal sendikası da destek verdi.

Yürüyüş, aralarında Afgan İletişim ve Kültür Merkezi, Berlin Yahudi Kültür Derneği ve Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu'nun da (TBB) bulunduğu çok sayıda yabancı dernek tarafından düzenlendi.

Gösteri yürüyüşüne TBB sözcüsü Safter Çınar, Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat, Berlin-Brandenburg Türk İşadamları Birliği (TDU) Genel başkanı Bahattin Kaya ve Birlik 90/Yeşiller Partisi Berlin eyalet meclisi Milletvekili Bilkay Öney de katıldı.

Göstericiler, “Herkese kalma hakkı”, “Dışlama yerine bütünleşme”, “Hiç bir insan, yasa dışı değildir” yazılı pankartlar taşıdılar.

Haberin Devamı

Parti merkezleri önünde konuşan göstericiler, “ırkçı Göç Yasası” olarak nitelendirdikleri yasanın, yabancıların entegrasyonunu kolaylaştıracağı yerde, dışladığını belirtti.

Yenilenen Göç Yasası'nın anayasaya aykırı olduğunu öne süren konuşmacılar, aile birleşiminin zorlaştırıldığını ve Almanya'ya getirilecek eşlerin önceden Almanca bilmelerinin zorunlu hale getirmek istendiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!