Güncelleme Tarihi:
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP’li muhalifleri destekleyen ve saldırıya uğrayan Yeniçağ gazetesinin Yenibosna’daki binasını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nu, Yeniçağ Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Çelik ve gazete çalışanları karşıladı. Kılıçdaroğlu’na İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da eşlik etti. Kılıçdaroğlu yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin ardından gazete binası önünde açıklama yaptı. Yeniçağ gazetesine yapılan saldırıyı kınayan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:
ÖZGÜRLÜK TEMEL KURAL
“Basın özgürlüğü demokrasi açısından temel kurallardan birisidir. Yeniçağ gazetesi bir düşünceyi, demokrasiyi, özgürlükleri savunan, demokratik parlamenter sistemi savunun bir gazetedir. Yeniçağ’a yapılan saldırı demokrasiye yapılmış saldırıdır. Basın özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır. Gazete devam edecek, bu kararlılığını gördüm. Bu kararlılıktan dolayı son derece memnunum. Baskılar gelecektir doğruları yazan gazeteler üzerine...Türkiye’de 146 gazetecinin hapiste olması demokrasimiz üzerindeki en büyük gölgedir. Hep birlikte gazetecilerin özgürce çalışabilecekleri bir ortamı yaratmak görevimizdir.
HÜKÜMETTEN TEPKİ GELMEDİ
Beni en derinden üzen olaylardan birisi de Yeniçağ gazetesine yapılan bu saldırıdan sonra hükümet kanadından hiçbir tepkinin gelmemiş olmasıdır. Oysa hükümet kanadından da bir tepkinin gelmesi lazım, en azından faillerin süratle yakalanıp yargı önüne çıkarılması gerekir. ‘Medya benim düşündüğümü yazmıyor’ diye veya ‘beni savunmuyor’ diye medyaya karşı tavır takınmamız, onlara saldırmamız, saldırganları görmezlikten gelmemiz doğru bir olay değildir. Dolaysıyla hep birlikte, bu ülkeyi seven insanlar olarak demokrasiyi ülkeye getirmek, yerleştirmek ve demokrasiye katkı yapan insanlar olarak hep birlikte uğraşmak ve çaba harcamak zorundayız. Ben Yeniçağ ailesine yürekten geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
BAŞKANLIK SİSTEMİ
Önce bir teklifi görmemiz gerekiyor ama demokratik parlamenter sistemi savunuyoruz. Türkiye’nin bir dikta yönetimine doğru evrilmesi asla doğru değildir. Şuanda fiili bir durum var, bunu Sayın Bahçeli de ifade ediyor. Bu fiili durumu Türkiye’yi nereye getirdiğini hep beraber gördük. Bu fiili durum içinde ekonomi bir yerlere gidiyor, basın özgürlüğü bir taraflara gidiyor, 146 gazeteci hapiste, bu fiili yapı içinde parlamento demokratik anlamda görevini yapamıyor. Bu fili durum içinde Türkiye bir kişinin iki dudağına teslim edilmiş durumda. Dolayısıyla tam tersine bu fiili durumdan çıkıp kurtulmak Türkiye’yi demokratik parlamenter sistem içinde özgürlükçü bir yapıya kavuşturmamız gerekiyor.”