'Ben kendimi aile hekimine teslim etmem'

Güncelleme Tarihi:

Ben kendimi aile hekimine teslim etmem
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2013 00:00

Aile hekimleri, aile sağlığı merkezi çalışanlarının hastane acil servislerinde nöbet tutmasına yönelik düzenleme nedeniyle iş bırakma eylemi yaptı.

Haberin Devamı

İstanbul Aile Hekimliği Derneği'nin (İSTAHED) çağrısıyla Cevizlibağ'da toplanan aile hekimleri, Mevlana Caddesi üzerinden İstanbul İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün bulunduğu Zeytinburnu'ndaki Merkez Efendi Meydanı'na kadar yürüdü. İstanbul Tabip Odası üyelerinin de destek verdiği gruptakiler, çeşitli sloganlar atarak, pankart açtı.

Aile Sağlığı Merkezi (ASM) çalışanlarının acil servislerde nöbetçi olmasını kapsayan torba yasa tasarısını protesto eden doktor, hemşire, ebe, laborant, sağlık teknisyenleri, bugün bir günlük süreyle iş bıraktı, vatandaşlar sağlık ocakları kapısından geri döndü. Aile hekimleri ise “Ben kendimi aile hekimlerine teslim etmem” diyerek uygulamanın yanlış olduğunu öne sürdü.

"BEN KENDİMİ AİLE HEKİMİNE TESLİM ETMEM"

ASM’lerde çalışan doktor, hemşire, ebe, laborant ve sağlık teknisyenlerin acil servislerde nöbetçi olarak görev almasını, aile hekimlerine en az 16 saatlik nöbet ve yurtdışında görev yapan hekimlere mecburi hizmet muafiyetini de kapsayan torba yasa tasarısını protesto eden sağlık çalışanları bir günlüğüne iş bıraktı, vatandaşlar tedavi olmak için gittiği sağlık ocaklarından elleri boş döndü. Vatandaşlar mağduriyetlerini dile getirirken, aile hekimi Nedret Kuralay ise, “Ben acil bir hasta olsam aile hekimlerinin nöbet tuttuğu bir acil servise gidip kendimi teslim etmem" dedi.

Haberin Devamı

"AİLE HEKİMLERİNİN GÖREV TANIMINDA NÖBET YOK"

Türkiye'nin dört bir yanından aile hekimleri, İstanbul Zeytinburnu'nda buluştu. Aile hekimlerinin acil servislerde nöbet tutmasını öngören tasarıya tepki gösteren doktorlar, iş bırakarak eylem yaptı. Beyaz önlükleri ile düdük çalan yaklaşık 500 doktor, İstanbul İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne doğru yürüyüşe başladı. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Girginer, "Bugün Meclis’e gelen kanun hükmünde kararname var. Bunun 52. maddesinde aile hekimlerine görev tanımlarında olmayan zorunlu olarak acillerde nöbet tutturulması ile ilgili bir madde var. Bunun için buradayız. Bütün aile hekimleri bundan rahatsız. Biz görevimizi yapmak istiyoruz, aile hekimliği yapmak istiyoruz. Başka kurum çalışanlarının görevlerinin bize yüklenmesini kabul etmiyoruz, dünyada da böyle bir uygulama yok" dedi.
Doktorların yürüyüşü devam ediyor.
--

Haberin Devamı

Aile hekimleri, aile sağlığı merkezi çalışanlarının hastane acil servislerinde nöbet tutmasına yönelik düzenleme nedeniyle iş bırakma eylemi yaptı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!