Ben Hürriyet okuruyum

Güncelleme Tarihi:

Ben Hürriyet okuruyum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2001 00:00


Haberin Devamı

Anayasadaki tıkanıklığı açardım

Devletin belkemiği olan, anayasadaki tıkanıklığı açar, özellikle siyasetin yargı üzerindeki otoritesini kaldırırdım.

Faruk ATEŞ (Ankara)

Eğitime yatırım yapardım

Gelişmişlik özelliğimizi eğitime öncelik vermemize borçluyuz. Türkiye'nin de öncelikle eğitim kalitesinin artırmaya yatırım yapması gerektiğine inanmaktayım. Ekonomi bunun sonucu kesinlikle düzelecektir.

Françoise YÖRÜK (Fransız Vatandaşı/İzmir)

Feodaliteyi yıkardım

Doğu ve Güneydoğu'daki feodal yapıyı yıkar, sosyal devlet anlayışını hakim kılardım. Bölgenin ve halkın sorunlarını Cumhuriyet'le bütünleştirebilecek aydınların TBMM'ne girmelerine olanak sağlardım.

Halil AYDEMİR (Mersin)

Her doğan için ağaç diktirirdim

Şehre özel alanlar tahsis edip evlenen çift, doğan her bebek ve ölen her kişi için bir ağaç dikme zorunluluğu koyardım.

Selver Seçil DALKIR (İstanbul)

Sistemi saydamlaştırırdım

Politik yozlaşmayla çürüme ülkemizi çökertmekte, bağımsızlığını tehdit etmektedir. Öncelikle politik sistemi kökten demokratik ve saydam kılardım. Böylece, tüm sorunlarımızı çözerdim.

Emekli Büyükelçi Sencer ASENA (İstanbul)

Serbest bölgeleştirirdim

Ben olsam, Türkiye'de 10 yıldır 5 bölgemizde uygulanan Serbest Bölge Vergi Sistemi'nin oranını değiştirerek bütün Türkiye'de uygulardım, çünkü birçok ülkede başarıyla uygulanmaktadır.

Ali CABA (İzmir)

İnanç ticaretini önlerdim

Evrenin en iyi gezegeninde, dünyanın en iyi yerinde yaşıyorum. Ben olsam Türkiye'mde eğitimin, sağlığın, siyasetin, inançların ticaretini önler, hukuku işletirdim.

Erkal GÖKÇE (Balıkesir)

Yerli üretime zam yapmazdım

Vergi yükünü artıracağıma kaçaklarını önler, yerli üretime zam yapmaz, pazarını genişletir, ithal satışları zorlaştırarak para çıkışını değil, pazar sirkülasyonunu sağlardım.

Atilla BİNGÖL (Elazığ)

Kimsesiz çocukları aile sahibi yapardım

İnsanlara sevgi ve saygıyı aşılar, okur-yazar oranını en yüksek seviyeye çıkarırdım. Kimsesiz çocukları aile sahibi yapardım.

Banu BAYKAN (Kıbrıs)

İthalatın sakıncalarını anlatırdım

5000 $'lik ithal ürünün bir Türk'ü 1 sene işsiz ve aç bırakacağını toplumumuza anlatırdım.

Prof. Dr. Gürhan ÇAĞLAYAN (Ankara)

Oligarşik koalisyonları önlerdim

Atatürk'ün istediği dini eğitimi aileye, Milli Eğitim'i devlete yüklerim. Oligarşi kokan koalisyonları önlerim. Partisiz Derviş'i yürütmeye baş yaparım. Anayasadaki çelişkileri silerim.

A.Kemal Sahir SUNAR (İstanbul)

Fabrikaları kasabalara dağıtırdım

Büyük kentlerdeki üniversite ve fabrikaları Türkiye'nin küçük il ve ilçelerine dağıtır, büyük kentlere göçü ve anarşiyi önlerdim.

Ali BALTACI (Kastamonu)

BAŞVURULAR KAPANDI

13 Mayıs 2001 (Pazar) günü itibariyle, öneriler için başvurular kapatılmıştır. Faksla ve e-posta yoluyla bize ulaşan önerilerin girişleri yapılmaktadır ve oylama internette 20 Mayıs 2001 (Pazar) gününe kadar devam edecektir. Öneriler hurriyetim.com.tr'de yayınlanmaktadır. 10.000'i aşkın öneri ve 1.000.000'a yaklaşan oylarınıza teşekkür ederiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!