'Ben Gülçin'

Güncelleme Tarihi:

Ben Gülçin
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

‘Onlar yazar da sanki ben yazamaz mıyım?’ diyen Hürriyet yazarı Gülçin Telci'nin de artık bir kitabı var. Telci'nin, hakkında yazılmış yazıların ve kendi köşe yazılarının biraraya getirildiği 'Ben Gülçin' adlı kitabı Pan Yayınları Gri dizisinden çıktı.

Esprili üslubu ve kıvrak zekasıyla köşe yazıları ilgiyle okunan Telci, ilk kitabından sonra yeni bir kitaba başlayacağının da müjdesini veriyor.

Ekonomi ve siyaset dünyasının perde arkası olaylarını ironik bir dille kaleme alan Telci'nin köşe yazıları ilgiyle okunuyordu. Kitapseverler şimdi bunları toplu olarak 'Ben Gülçin' kitabında bulabilecekler.

Telci kitabı yazmaya, etrafım giderek 'kitap sahibi' olanlarla çevrilmeye başlayınca karar verdim, diyor.

Kitap, ‘‘Benim için neler neler yazdılar...’’ ve ‘‘Bütün bunları da ben yazdım...’’ adlı iki bölümden oluşuyor. Telci'nin kitapta 1995-1999 arasında yazdığı köşe yazıları yer alıyor.

GÜLÇİN'CE

Gazetede bir gün, rahmetli Edibe Dolu'nun odasını ararken etrafındakilere ‘‘Ay şekerim Halide Edip'in odası nerede’’ diye sorar. Cazcı Nükhet Ruacan derken mafya babası Nejdet Ulucan'ı, Turan Emeksiz derken Turhan Tayan'ı kasteder.

Mesut Yılmaz'ın annesi Güzide Hanım, Gülçin'e 'hacdan' zemzem suyu getirir. Gülçin, kızı Nilüfer'e telefon açıp ‘‘Annen kezzap göndermiş, teşekkürlerimi ilet’’ der.

Tansu Çiller'i politikacı olmadan önce de iyi tanıyan Gülçin, Tansu Çiller'le bir davette karşılaşır. Tansu Hanım herkesin gözü önünde Gülçin'i şakır şakır öper ve ‘‘N'aber ne yapıyorsun, nerdesin?’’ diye sorar. Gülçin, o sırada başbakan olan Tansu Çiller'e ‘‘Ayol, Tansu, ben hep aynı yerdeyim, asıl sen ne yapıyorsun, nerdesin?’’ diye karşılık verir.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!