'Ben de onlara umut olmaya çalışıyorum'

Güncelleme Tarihi:

Ben de onlara umut olmaya çalışıyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 09:18

Kayseri'de doğuştan engelli olan 26 yaşındaki Feyyaz Gözüküçük, hem yüzme antrenörlüğü yaparak down sendromlu çocukları rehabilite ediyor, hem de ampute milli takımında ter döküyor. Gözüküçük, "Ben hayatımda bir çok engeli aştım ve madalyalarım var. Burada da engelli sporculara bana verilen destek gibi ben de onlara bir umut olmaya çalışıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Tekerlekli sandalye basketbolu ile spor hayatına başlayan ve Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yükseokulu antrenörlük bölümünden mezun olan Gözüküçük, aynı zamanda ampute milli futbol takımında da ter döküyor. Antrenörlük bölümünden mezun olduktan sonra aldığı formasyon eğitimi ile beden eğitimi öğretmeni olan Feyyaz Gözüküçük, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yüzme antrenörlüğü de yaparak, down sendromlu çocukların rehabilite edilmesi için onlara yüzme öğretiyor.

AZMİ İLE ÖRNEK OLDU

Gözüküçük, "Doğuştan engelim var. Yaşamımı böyle devam ettiriyorum. Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu bitirdim ve yüzme antrenörüyüm. Aynı zamanda milli ampute futbol takımı oyuncusuyum. Türkiye’de de tek bacakla kayan ilk engelli kayakçıyım. Spora ilk olarak tekerlekli sandalye basketbol ile başladım. Daha sonra ampute futbol 1. Liginde spor hayatıma devam ettim. Şu anda da milli takımda devam ediyorum. Milli takımda spor hayatıma devam ederken eğitimimi de aksatmamaya çalıştım. Şu anda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yüzme antrenörü olarak çalışıyorum" dedi.

Ben de onlara umut olmaya çalışıyorum


Antrenörlük bölümünü bitirdikten sonra formasyon alarak beden eğitim öğretmeni olduğunu söyleyen Gözüaçık, "Yüzme antrenörlüğünde de kendim gibi engelli olan çocuklara eğitim vermeye çalışıyorum. Aynı zamanda da kayak sporu ile uğraşmaya başladım. Türkiye’de tekerlekli sandalye üzerinde kayanlar vardı ama tek bacak üzerinde kayan yoktu. Bu konuda da bana destek olurlarsa bunu ilerletmeyi düşünüyorum. Eğer bana destek verirlerse bunu ilerleterek iyi yerlere getirmeye çalışacağım" ifadelerini kullandı.

'SADECE SPOR DEĞİL, REHABİLİTASYON'

Engelli vatandaşları spora yönlendirdiğini kaydeden Gözüküçük, "Diğer engelli vatandaşlara spor yaptırarak yüzdürmeye gayret ediyorum ve futbola yönlendiriyorum. Engelli kardeşlerimizi spora kazandırmak gerçekten çok güzel bir şey. Sadece spor yapmak anlamında değil, kişilerin rehabilitesi açısından da çok önemli" diye konuştu.

Gözüküçük, "Ben hayatımda bir çok engeli aştım ve madalyalarım var. Burada da engelli sporculara bana verilen destek gibi ben de onlara bir umut olmaya çalışıyorum. Bir sporcu olmaları yolunda onlara yardımcı olmaya çalışıyorum" dedi.

BM TARAFINDAN İLAN EDİLDİ

Haberin Devamı

3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü, 1992'den bu yana Birleşmiş Milletler tarafından destekleniyor ve 3 Aralık’ta dünya çapında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu günle hedeflenen, engelli sorunlarının anlaşılmasına katkıda bulunmak ve engelli insanların itibar, hak ve refahına yönelik desteği hareket geçirmek. Ayrıca amaçlanan bir başka şey de engellilerin politik, sosyal, ekonomik ve kültürel hayatın her alanındaki entegrasyonuyla elde edilen kazanımlar konusunda farkındalığı artırmak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!