'Ben avcıyım, acı çekmesin diye kafasına sıktım'

Güncelleme Tarihi:

Ben avcıyım, acı çekmesin diye kafasına sıktım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2007 14:34

BURSA’da, kredi kartı borcunu ödeyen ve kendisiyle sürekli cinsel ilişkiye giren patronunu, sevgilisine öldürten sekreter Mine Motorcu ve katil zanlıları Önder Akpınar ve Erdal Kara’nın sorgusu sürüyor. Tekstilciyi öldürdüğü öne sürülen katil zanlılarından Önder Akpınar, “Ben avcılık yapıyorum. En büyük hobim bu. Hayvanların can çekişmesine dayanamam. İşadamını dövecektim. Şartlar öldürmemi gerektirdi. Üç el ateş ettim, yaralandı. Can çekişiyordu. Fazla acı çekmemesi için kafasına sıkıp öldürdüm” dedi. Katil zanlısı, cinayetten sonra sevgilisiyle birlikte otomobile binerek şarap içip, müzik dinlediklerini de anlattı.

Haberin Devamı

Bursa’nın Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Beldesi Avdancık Köyü yakınlarında, geçen yıl mart ayında tekstil atölyesi sahibi bir çocuk babası 34 yaşındaki Özkan Kapsan, sekreteri Mine Motorcu ile gittiği ormanlık arazide çıplak halde öldürülmüş, 16 Z 8957 plakalı otomobili ise olay yerine 4 kilometre uzaklıkta yakılmış olarak cinayetten 4 gün sonra bulunmuştu. Jandarma tarafından ifadesi alınan Mine Motorcu, patronu ile cinsel ilişkiye girmek için ormanlık alana geldiklerini, bu sırada yanlarına gelen kar maskeli iki kişinin Özkan Kapsan’ı öldürüp kredi kartını aldığını, kendisine ise tecavüz ettiklerini söyledi.

2 KİŞİ HAKSIZ YERE 320 GÜN YATTI

Cinayet sonrası zanlı olarak yakalanan Yunus Kontaş ve İsmal Donan çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı

Yargılandıkları mahkemede suçlamayı kabul etmeyip masum olduklarını söyleyen sanıklar, Mine Motorcu tarafından da teşhis edilemeyince, 320 gün cezaevinde kaldıktan sonra geçen ocak ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

GERÇEK ZANLILAR TESADÜFEN YAKALANDI

İnegöl’de bir fabrikada yaşanan kasa hırsızlığına teşebbüs suçunu araştıran polis, aranan sanığın arkadaşları olan ve gasp ile hırsızlık suçundan kayıtları bulunan Önder Akpınar ve Erdal Kara’yı gözaltına aldı. Paniğe kapılan iki arkadaş, polisin kendilerine “Neden getirildiğinizi biliyor musunuz?” sorusuna, “Avdancık cinayetiyle ilgili getirilmişizdir” yanıtı verdi. Bunun üzerine sorgulanan zanlılar, ikram edilen neskafeyi yudumlayıp, sigaralarını içerken, itiraf ettikleri cinayeti ayrıntılarıyla anlattı.

"‘CAN ÇEKİŞMEMESİ İÇİN KAFASINA SIKTIM”

Polisteki sorgusunda işadamı Özkan Kapsan’ı kendisinin öldürdüğünü söyleyen Önder Akpınar şunları anlattı:
“En büyük hobim avcılık. Tavşan ve kuşları vurmaktan büyük keyif alıyorum. Cinayetten önce Mine ile tanıştık. Birlikte olduk. Bana, kredi kartı borcunu ödettiği patronunun sürekli ilişki kurmak istediğini söyledi. Benden ve arkadaşımdan onu dövüp korkutmamızı istedi. Biz de kabul ettik. Önceden olduğu gibi, benim çok iyi bildiğim Avdancık köyüne gideceklerini söyledi. Biz burada beklemeye başladık. Onlar gelip sevişmeye başlayınca kendilerini gözetleyen bir röntgenciyi döverek uzaklaştırdık. Ardından kar maskelerini takıp yanlarına gittik. Amacımız onu öldürmek değildi. Kendisi Erdal’ı dövdü. Ben ise tabancamla bir el bacağına, bir el karın boşluğuna bir el de şah damarına ateş ettim. Can vermemişti. Çırpınıyordu. Can çekişmemesi için tıpkı avda tavşanlara yaptığım gibi bir el de kafasına sıktım.”

Haberin Devamı

CİNAYETTEN SONRA ARABADA ŞARAP İÇMİŞLER

Cinayetin ardından cesedin üzerini kestikleri dallarla örtüp, arabasını alarak şehirde gezmeye gittiklerini belirten Önder Akpınar, “Müzik dinleyip şarap içtik. öldürdüğüm adamın kredi kartının şifresini Mine’den öğrenip bankamatikten 700 YTL çektim. Ardından Mine’yi Santral Garaj’da bıraktık. Biz de aracı olay yerine dört kilometre uzaklıkta park edip yakarak kaçtık” diye konuştu.

Cinayetten sonra Çanakkale’de iki kişinin katil zanlısı olarak yakalandığı haberini gazetelerde okuduktan sonra rahat nefes aldıklarını söyleyen Önder Akpınar, “Yakalanacağımızı hiç düşünmedik. Ben olayın ardından Mine ile bir kaç defa ilişki kurdum. Görüşmelerimizi telefonlar dinlenir diye başka kartlardan yaptık. O da çok rahattı” dedi.

Haberin Devamı

SEKRETER EMNİYETTE ŞOKE OLDU

Önceki duruşmalarda verdiği ifadede olay gününü unutamadığını, patronunun vurulmasının hala rüyalarına girdiğini söyleyen Mine Motorcu, gözaltına alınıp getirildiği Bursa Emniyet Müdürlüğü’nde cinayet sanıklarının yakalandığını öğrendi.

Sanıkları görünce şoke olan, yüzü kızaran Motorcu, ifadesi alınmadan sorgulanmak üzere cinayetin işlendiği Avdancık Köyü mıntıkasından sorumlu bulunan Osmangazi Jandarma Bölük Komutanlığı’na teslim edildi. Sanlılar, sorgularının tamamlanmasının ardından, ‘Adam öldürmek’ ve ‘Adam öldürmeye azmettirmek’ suçlarından adliyeye çıkartılacak.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!