Belki de o kadar korkak deÄŸilsiniz

Güncelleme Tarihi:

Belki de o kadar korkak deÄŸilsiniz
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 07, 2008 10:45

Dünyanın en cesaretsiz insanı olduğunuzu düşünüyor olabilirsiniz. Yanız kalamayacak kadar korkak, ya da belki oturduğu evden bile taşınamayacak korkar. Ama belki de gerçek hiç öyle değildir. Belki de sandığınızda çok daha fazlasını yapabilecek kadar cesur birisinizdir.

Haberin Devamı

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN

Jodie Foster, Gerard Butler gibi ustalarda genç yetenek Abigail Breslin'i biraraya getiren Nim'in Adası (Nim's Island) yapayalnız olduğunu düşünen bir genç kız ile herşeyden korkacak kadar cesaretsiz olduğunu düşünen olgun bir kadının öyküsünü anlatan bir film.

Senaryosunu, Wendy Orr'un romanından yola çıkarak Joseph Kwong ve Paula Mazur'un yazdığı filmin yönetmenleri Jennifer Flackett ve Mark Levin.
 
Filmin çekimleri Avustralya’nın ünlü Altın Sahili’nin plajlarıyla Hinchinbrook Adasının yağmur ormanlarında gerçekleştirildi.

Filmin kamera arkası ekiplerinde, görüntü yönetmenliğini The Piano ve Bridget Jones’ Diary ile adını duyuran Stuart Dryburgh; kostüm tasarımlarını Ocean’s Eleven'dan tanıdığımız Oscar adayı Jeffrey Kurland ve kurgu editörlüğünü de Any Given Sunday'deki başarısıyla dikkat çeken Stuart Levy üstlendi.

Haberin Devamı

Filmin ana karakteri olan küçük Nim'i, Little Miss Sunshine'daki performansıyla Oscar adayı olan Abigail Breslin canlandırıyor. Küçük yıldızın rol arkadaÅŸları ise ünlü yıldız Jodie Foster ile Gerard Butler.Â

FÄ°LMÄ°N KONUSU

Nim’in Adasında her an herşey olabilir. Burası hayal gücünün coştuğu, maceraların hüküm sürdüğü egzotik bir adadır. Burada Nim adlıözgür ruhlu ve enerjik bir genç kız yaşar. Çevresi egzotik hayvan dostlarıyla doludur. İlhamını efsanelerden ve kitaplarından alır. Favori edebiyat kahramanı, dünyanın en büyük maceraperesti olan Alex Rover’dır. Yaşadığı tropik ada tehdit altına girince yardım etmesi için kahramanına başvurur.

Ancak Nim’in bilmediği bir gerçek vardır. Çok sevdiği Rover kitapları serisinin ünlü yazarı Alexandra Rover aslında bir kadındır. Üstelik büyük kentteki apartman dairesinde doğadan çok uzakta tek başına yaşamaktadır. Korkak, çekingen ve yüreksiz bir insandır. Nim’den gelen mesaj üzerine dünyanın ücra köşesindeki bu adaya hiç istemeden gitmek zorunda kalır. Heyecanlı bir kişiliği olan Nim artık hayatının en büyük macerasıyla yüz yüzedir. Her ikisi aradığı cesareti Alex Rover karakterinin hayali yiğitliğinden alırken Nim’in Adasını kurtarmak için ihtiyaç duydukları gücü birbirlerinden alacaklardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!