Belediyeler emirlerinde

Güncelleme Tarihi:

Belediyeler emirlerinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2007 00:00

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Ordu mitingine gitmek için geldiği Samsun Çarşamba Havaalanı VIP Salonu’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ağar, "Başbakan Erdoğan, dünkü mitingde terör konusunda sizin döneminizdeki şehitleri hatırlattı, ne diyorsunuz?" sorusuna, "İstanbul mitinginde yeni vecizeler yumurtlamış Başbakan" cevabını verdi ve şöyle devam etti:

PROTESTO YOKTU Bizim görev dönemimizdeki terör şehitlerimizi söylemiş. O günün Türkiyesi’nde günde 20 şehit veriyorduk. Ama hiçbir cami avlusunda hiçbir bakan, emniyet mensubu protesto görmedi. Niye? Millet güveniyordu bu işi bitireceğimize. Evet bitirdik. İyi ki o dönemde Başbakan değildi, bırakıp kaçardı. Başbakan bize söz söylerken 30 kez düşünmesi gerekir. Altından çıkamayacağı hiçbir sözü, bizim karşımıza getiremez. O gitsin öbürlerine laf yetiştirsin. Terör konusunda eğer yüreği yetiyorsa, bütün danışmanlarını toplasın. Ben de tek başına, istediği televizyon veya meydanda tartışalım. Terörle mücadele neymiş bu konuda eksik olan bilgilerini tamamlayayım.

MİLLET TASFİYE EDER Siyaset yoluyla devlette görev alanların yakınları, kamu ve belediye ihalelerine giremez. Ama bu hükümet bu AKP’nin bütün mensupları, bu alışkanlık içindedir. Analar, babalar, çocuklar, kardeşler belediye ve devlet ihalelerinden elini çekmemektedir. Heveslerinden bir türlü vazgeçmemektedirler. Türkiye yakın geçmişte bu siyasetin nasıl tasfiye edildiğini gördü. Millet bu siyaseti de tasfiye eder. Siyasette şan, şeref ve şöhret kazanır, para kazanılmaz. Para kazanmak isteyen gider, ticaret yapar, devletle ticaret yapamaz. Gider özel hayatta yapar. Devlet imkanlarıyla, siyaset yoluyla kimse zengin olamaz. Bizim partimizde olamaz, olmak isteyen varsa gider, başka partiye gider.

İşte Ordu

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, dün Ordu’da partisinin düzenlediği mitingde konuştu. Miting önceki büyük sevgi gösterileriyle karşılanan Ağar, konuşmasında özellikle hükümete, Başbakan’a ve AKP’ye yüklendi. Partililer de AKP’ye tepkilerini pankartlarla gösterdi. Ağar’ı Ordu mitingi öncesinde Çarşamba Havaalanı’nda karşılayanlar arasında, Samsun mitinginde parmağı kopan Çağrı Berk Çetinkaya da vardı. Ağar, Çetinkaya’yı kucakladı ve "Geçmiş Olsun" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!