Beğenmeyen pasta atsın

Güncelleme Tarihi:

Beğenmeyen pasta atsın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2003 16:36

31. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, 5 Haziran'da Beylerbeyi Sarayı'nda Borusan Filarmoni Orkestrası'nın konseriyle başlıyor.

Bu yıl 6 Haziran ile 3 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan festival kapsamında, Cumhuriyet'in 80. ve Ä°stanbul'un fethinin 550. yılı dolayısıyla özel programlar gerçekleÅŸtirilecek. YaÅŸam Boyu BaÅŸarı Ödülü ise Nevit Kodallı'ya verilecek.Â

"Ä°yi Müzik Ne?'' temalı festivalin açılışı 5 Haziran'da Beylerbeyi Sarayı'nda yapılacak. Gecede, ÅŸef Gürer Aykal yönetimindeki Borusan Ä°stanbul Filarmoni Orkestrası, Türkiye Cumhuriyeti'nin 80.kuruluÅŸ yılı nedeniyle Türk bestecilerin yapıtlarından oluÅŸan bir program sunacak.Â
 Â
Orkestra, 6 Haziran'da da İstanbul'un fethinin 550. yılı kutlamaları çerçevesinde  Ayasofya Müzesi'nde bir konser verecek. Konserde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu'nun katılımıyla Mozart'ın ''Requiem''i, Ramirez'in ''Misa Criolla''sı ve Ahmet Adnan Saygun'un Yunus Emre Oratoryosu seslendirilecek.
 
Festivalde ayrıca 10 Haziran'da Surp Takavor Kilisesi Korosu Beyoğlu'ndaki Üç Horan Kilisesi'nde, Aaron Kohen Yasak Maftirim İlahiler Korosu da 22 Haziran'da Schneidertempel Sanat Merkezi'nde, 27Haziran'da da Martin Haselböck St. Antuan Kilisesi'nde bir konser verecek.

Haberin Devamı

BAVYERA RADYOSU SENFONÄ° ORKESTRASI
 
Lorin Maazel yönetimindeki Bavyera Radyosu Senfoni Orkestrası 2, 3Temmuz'da, Ivan Fischer yönetimindeki Budapeşte Festival Orkestrası da 23, 24 Haziran'da AKM'de birer konser vereceği festival boyunca, pek çok ünlü orkestra İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

FAZIL SAY SEMTÄ°NÄ°ZE GELÄ°YOR

Resitaller ve oda müziği konserlerinin gerçekleştirileceği festivalde, ünlü piyanist Fazıl Say, 3 Temmuz'da Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde şair Metin Altıok anısına bestelediği ''Bir Yarım Umuttur Elimizde Kalan Göğüslemek İçin Karanlık Yarınları'' oratoryosunu seslendirecek.
 
Fazıl Say ayrıca, 10 Haziran'da Zeytinburnu Olivium Outlet Center,11 Haziran'da Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi ve 12 Haziran'da da Ãœmraniye'deki Åžehir Tiyatroları Ãœmraniye Sahnesi'nde birer gösteri sunacak.Â

Haberin Devamı

Festivalde bu yıl Tarih Vakfı Darphane-i Amire'de geleneksel müzikkonserleri verilecek. 16 Haziran'da Bezmara Topluluğu, 17 Haziran'da Kani Karaca'nın da katılacağı ''Osmanlı-Türk Geleneğinde Fasıl Musikisi'', 18 Haziran'da ''19. Yüzyılda Fasıl'', 19 Haziran'da da ''On Saz Semaisi'' gerçekleştirilecek.

Rahmi Koç Müzesi'nde de 20 Haziran'da yapılacak konserde, ''İlahiler ve Nefesler''den örnekler sunulacak.

25 Haziran'da İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nde ''Boğaziçi Mehtaplarında Sultanlarla Vals'' adlı gösteri gerçekleştirilecek.

Festivalin tek dans gösterisi ise 16 Haziran'da AKM'de Zeynep Tanbay tarafından sunulacak.
 
Dünyaca ünlü mezzosoprano Cecilia Bartoli de, 22 Haziran'da Aya Ä°rini'de bir konser verecek. Â

Biletix ve AKM gişelerinden 24 Mayıs'ta satışa sunulacak festival biletleri, 2-160 milyon lira arasında değişiyor.

Ayrıntılı bilgi için
www.istfest.org

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!