Bedeni Pitbull ama karnesi Bull Terrier

Güncelleme Tarihi:

Bedeni Pitbull ama karnesi Bull Terrier
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2010 00:00

“Tehlikeli” köpeklerin toplatılmasına ilişkin karar hayvan sahiplerini yeni yollar arayışına itti. Pitbull sahipleri veterinerlere gidip köpeklerinin karnesine Staff Bull Terrier yazdırmaya başladı.

Haberin Devamı

TEHLİKELİ köpeklerin toplatılmasına ilişkin karar, hayvanseverlerde paniğe neden oldu. Hayvan sahipleri, veterinerlere başvurarak köpeklerinin aşı karnesinde yazılı olan cins bölümünü toplama listesinde olmayan benzer cinslerle değiştirmeye başladı. Hayvan sahipleri, saldırgan olarak kabul edilen ve toplama listesine giren Dogo Argentinolar’ın yerine bu köpeklere çok benzeyen Albino ve Danua, Pitbull Terrier köpekler yerine Staff Bull Terrier yazdırmaya başladı.
Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muammer Saygılı, “Alınan toplama kararı soykırım niteliği taşıyor. Hayvan sahipleri de köpeklerini bu soykırımdan kaçırmak için böyle bir yöntem geliştirmiş. Tabii bu uygulamanın ne kadar başarılı olacağı tartışılır” diye konuştu. Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Sevda Kıraç da şöyle dedi: “Devlet böyle bir genelge çıkarırsa hayvanseverler de böyle bir yola başvurur. O insanlar evlatlarını nasıl olur da ölüme terk edebilir?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!