BEDAŞ'tan çıt yok

Güncelleme Tarihi:

BEDAŞtan çıt yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2012 00:00

İstanbul Boğazı’nda halata dokunmasıyla elektrik akımına kapılan Veysel’in ölümünden sonra BEDAŞ, kaçak yapan direğin elektriğini kesti ama tek bir açıklama yapmadı.

Haberin Devamı

Çocuklarını toprağa veren aile hem ambulansta şok cihazının bulunmamasına hem de kimsenin aramamasına isyan etti.

SERİNLEMEK için denize girdiği Baltalimanı’nda, elektrik direğine temas eden çelik halat bariyerdeki akıma kapılarak can veren Veysel Geçen (17), gözyaşları arasında toprağa verildi. Veysel Geçen’in yakını Ali Yücel, olayın ardından hiçbir yetkilinin kendilerini aramadığını belirterek, “Bir insanın ölümü bu kadar kolay olmamalı. Bu genç insanlar pisi pisine ölmemeli. Sorumlular bunun hesabını vermeli” dedi.

Çöpçüler BEDAŞ’ı uyarmış

Görgü tanığı Recep Lafduymaz, “Olay günü çöpçüler geldi. Çelik halatlarda elektrik olduğunu söyledi, BEDAŞ’a haber verdiler ama kimse gelip bakmadı” dedi. Olayın ardından bölgeye gelen BEDAŞ (Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ) ekibi, kaçak yapan direk ile yanındaki 2 direğin elektriğini kesti.

Ambulansta cihaz yoktu

Görgü tanıklarının ifadesine göre olay yerine ilk ambulans yarım saatte ulaştı. Ancak şok cihazına (defibrilatör) ihtiyaç duyuldu. Müdahale yapılırken olay yerine 2’nci ambulans geldi. Bu ambulansta da şok cihazı yoktu. 3’üncü gelen ambulanstaki şok cihazıyla müdahale edildi. Sağlık ekibi “kalp atışı var” dedi ve Veysel Geçen, Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradan sevk edildiği Maslak Acıbadem Hastanesi’ne götürülen Veysel Geçen, yolda hayatını kaybetti.

Ölümüne protesto

Haberin Devamı

Yanda görülen halatlardan elektrik çarpan Veysel Geçen için Küçükarmutlu Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi. Mahallede protesto ve gözyaşı vardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!