Bebekleri yoğun bakımda bulunan aileler endişeli

Güncelleme Tarihi:

Bebekleri yoğun bakımda bulunan aileler endişeli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2005 15:12

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi yeni doğan ünitesin yoğun ve ileri bakım bölümünde bebekleri bulunan aileler, hastane bahçesinde endişeli bekleyişlerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Hastanenin yoğun ve ileri bakım ünitesinde ikiz bebekleri bulunan Süzer ailesi, 4 gündür hastane bahçesinde yatıp kalktıklarını söyledi.

  

Altan ve Birtan Süzer adlı ikiz bebeklerin babaannesi Asuman Süzer, AA muhabirine, doktorların bebeklerinin sağlık durumları ile ilgili kendilerini bilgilendirdiklerini ifade ederek, bebeklerden birinin diğerine göre daha iyi durumda olduğunu öğrendiklerini belirtti.

  

Doğumun 15 gün önce ve beklenen tarihten 2 hafta erken gerçekleştiğini söyleyen Süzer, Altan'ın 1 kilo 700 gram, Birtan'ın ise 1 kilo 400 gram ağırlığında olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

  

Bebeklerin 17 Haziran Cuma gününe kadar anormal durumlarının gözlenmediğini belirten Süzer, şunları söyledi:

  

“Yalnız Cuma gününden itibaren, halsizlik ve ağzından köpük geldiğini gördük. Durumu doktorlara bildirdiğimizde, rahatsızlık belirtileri dolayısıyla yoğun ve ileri bakım ünitesine alındı. 4 gündür hastane bahçesinde yatıp-kalkıyor ve endişeli bekleyişimizi sürdürüyoruz.”

  

İkizlerin babası Yaşar Süzer de bebeklerin bir an önce iyileşmesini ve evlerine alıp götürmek istediklerini belirterek, ”Hastaneden şimdi bebeğimiz için kan istediler. Onu temin edeceğim” dedi. 

  

Nuray-Hüseyin Avcular çiftinin, 18 Haziran Cumartesi günü ölen bebeğinin halası Emel Mızrak da düşük kilolu ve erken doğan bebeğin, doğduktan 9 gün sonra metabolizmasındaki sıkıntılar dolayısıyla yaşamını kaybettiğini belirtti. Mızrak, anne-babanın morallerinin çok bozuk olduğunu ve bebeğin hafta sonu defnedildiğini kaydetti.

  

DOĞUMUN 4'ÜNCÜ GÜNÜNDE HASTANEDEN AYRILIYOR

  

Haberin Devamı

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sezaryenle bebeğini dünyaya getiren anne Zeynep Acar, 4 gün önce bebeği Buğra'yı dünyaya getirdiğini belirterek, sağlıklı bebeğe sahip olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

  

Hastanenin yeni doğan ünitesine bağlı yoğun ve ileri bakım ünitesinde meydana gelen 8 bebek ölümünün kendilerini üzdüğünü ve psikolojilerini olumsuz etkilediğini bildiren Acar, şunları kaydetti:

  

“Ancak o bebeklerin tamamı, öğrendiğimiz kadarıyla düşük kilolu ve erken doğan bebeklerdi. Bebeğim sağlıklı doğmasına rağmen, bir şey olur endişesiyle hemen hastaneden taburcu olmayı istedik. Bebeğimizin herhangi bir şekilde enfeksiyon kapmasını da arzu etmiyoruz.”

Haberin Devamı

  

HAMİLE KADINLAR ETKİLENDİ

  

Tekirdağ'dan Edirne'ye rutin gebelik kontrolü için gelen 8 aylık hamile Sennur Orhan da bebek ölümlerinin kendilerini üzdüğünü ve psikolojilerini olumsuz etkilediğini belirtti.

  

Yaşanan olayların düşük kilolu ve prematüre bebeklerde ortaya çıktığını ifade eden Orhan, “Bebek ölümleri benim gibi hamilelerin psikolojisin bozdu. Sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek istiyorum” dedi.

  

TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, 18-19 Haziran tarihlerinde 6 bebeğin ölmesi, 3 bebeğin ise durumlarının ağır olması üzerine yeni doğan ünitesine hasta kabulü durdurulmuş, ölen 3 bebeğin cesedi, otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.

Haberin Devamı

 

Hastanede son 4 günde ölen bebeklerin sayısı 8'e yükselmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!