Bebekler mezarından çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

Bebekler mezarından çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2008 12:10

İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Kliniğinde ölen ve “ölüm olayları adli vaka olarak görülmediği” gerekçesiyle defnedilen 5 bebekten 3'ünün cesetleri, incelenmek üzere mezarlarından çıkarıldı.

Haberin Devamı



Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Hastaoğlu, mezarların açılması işlemine bizzat katıldı.

Önce Bornova Yeni Mezarlıkta Gülseren-Ali Metin Doğan çiftinin bebekleri, ardından da Kaynaklar'daki Buca Yeni Mezarlıkta bulunan Halime- Mehmet Özolcar çiftinin “Efecan” adını verdikleri bebeklerinin cesedi çıkarıldı. Son olarak Perihan-Mehmet Emin Bilinmiş çiftinin ikiz bebeklerinden “Tuana” adını verdikleri kız bebeğin cesedi de mezarından çıkarıldı.

Tabutlara yerleştirilen bebekler, İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Öte yandan Perihan-Mehmet Emin Bilinmiş çiftinin “Aleyna” adını verdikleri ve yaklaşık 1 hafta önce ölen ikiz bebeklerinin mezarı, olayın üzerinden zaman geçtiği için açılmadı.

Haberin Devamı

Senem-Uğur Kır çiftinin İzmir Beydağ'da defnettikleri bebekleriyle, Halide-Halit Can çiftinin Manisa Akhisar'da defnettikleri bebeklerinin mezarlarından çıkarılması için de bağlı bulundukları ilçe savcılıklarına gerekli yazıların gönderildiği bildirildi.

"İKİZLERİMİ AYIRDILAR"

İzmır Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana gelen bebek ölümlerinin nedeni henüz açıklanamadı. Ailelerin gözyaşları dinmiyor. Acılı ailelerden biri olan ve ikiz torunlarından birini kaybeden babaanne, bebeğin kıyafetleriyle avunurken, diğer torunun yaşaması için dua ediyor.


AİLELER, EMNİYET VE ADLİ TIP'TA


İzmir'de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamlarını yitiren bebeklerin aileleri İzmir Emniyeti Cinayet Büro Amirliği'ne giderek ifade vermeyi sürdürüyor. Ailelerden bazıları şikayetçi olduklarını dile getirirken, bazıları ise bu durumu kabullendiklerini belirtiyor. Polis, bebekleri ölen ailelerden 10'unun ifadesini aldı. Bu 10 aileden 5'i hastaneden şikayetçi oldu.

İKİZLERDEN BİRİNİ KAYBETTİ

İzmir'in Eşrefpaşa Semti'nde oturan Musa Yaylak, eşi Bediha Yaylak'ın 17 gün önce Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'nde sezaryenle ikiz kız bebek dünyaya getirdiğini söyledi. Bebeklerin 7.5 aylık ve 1200'er gram ağırlığında doğduklarını anlattı. 5 yaşında bir kızı daha bulunduğunu belirten Musa Yaylak, “Bebeğimin ölümünü televizyondan öğrendim. Hastane mikrobu olabilir. Elektriklerin kesildiği yolunda da söylenti var. Şu anda diğer bebeğimi de başka hastaneye götüremiyorum. Onun yaşama şansının da düşük olduğunu öğrendim. Sorumlulardan şikayetçiyim” dedi. Torunun kıyafetlerine bakıp, dokunup gözyaşı döken babaanne, "ikizlerimi ayırdılar" diye gözyaşı döküyor.

İLK ÇOCUKLARI YAŞADI İKİNCİSİ ÖLDÜ

İzmir'in Torbalı İlçesi'ne bağlı Ayrancılar Beldesi'nde oturan ve bir fabrikada işçi olarak çalışan Zenihan Özkan ile eşi Bahar Özkan, sabah saatlerinde Cinayet Büro Amirliği'ne gelerek ifade verdi. Deniz adında 8 aylık bir kızları bulunan Özkan çifti, ikinci bebeklerinin 6 aylık olarak 865 gram ağırlığında dünyaya geldiğini söyledi. İlk çocuklarının da 7 aylıkken doğduğunu, ardından eşinin ikinci kez hamile kaldığını anlatan baba Özkan, “Şikayetçi değilim. Hastanelerin durumu ortada. Gidin kendi gözlerinizle görün” dedi. İkiz bebeklerin babaanesi, torununun kıyafetlerine dokunup gözyaşı döktü.

‘İLK VE SON ÇOCUĞUMU KAYBETTİM’

Buca İlçesi'nde oturan, üç yıllık evli, yağ fabrikasında çalışan Suat Özcan, yüksek tansiyon hastası eşi Habibe Özcan'ın sezaryenle ilk çocuklarını dünyaya getirdiğini söyledi. Eşinin hastalığı nedeniyle yüksek risk taşıdığı için başka çocuk düşünmediklerini, bu durumda aynı zamanda son çocuklarını kaybettiklerini dile getirdi. Oğullarına Ali adını vermeyi düşündüklerini anlatan Suat Özcan, “Ben de çocuğumun ölümünü gazete ve televizyonlardan öğrendim. Hastane hijyenik değil. Sorumlulardan şikayetçiyim” diye konuştu.

BEBEKLERİNİ KAYBEDEN ÇİFTLER

Yeni Doğan Ünitesi'nde bebeklerini kaybeden ailelerin isimleri şöyle:
Özcan- Nazife Akman, Metin- Sabriye Sönmez, Suat- Habibe Özcan, Ali-Pınar Yanar, Halit- Halide Can, Mehmet- Ayşe Aydın, Nazım- Seçta Sezgin, Uğur- Senem Kır, Zenihan- Bahar Özkan, Mehmet- Halime Özölçer, Musa- Bediha Yaylak, Ali Metin- Gülseven Doğan, Mehmet Ali- Perihan Bilinmiş.

8 GÜN ARAYLA İKİZLERİNİ KAYBETTİLER
Çocuklarını kaybeden çiftlerden Mehmet Ali Bilinmiş'in eşi Perişan Bilinmiş'in ikiz bebek dünyaya getirdiği, bunlardan birinin geçen 13 Eylül'de aynı hastanede öldüğü ortaya çıktı.

BEBEK KABUL EDİLMİYOR

Haberin Devamı

13 bebeğin öldüğü Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi karantina altına alındı. Servise yeni bebek kabul edilmeyeceği belirtildi.

Bu arada, Dokuz Eylül ve Ege üniversitelerinden gelen heyet ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Enfeksiyon Kontrol Komitesi'nin toplantı yaptığı kaydedildi.

Ölen bebeklerden birinin babası Musa Yaylak, Adli Tıp Kurumu önünde bebeğinin cesedini teslim almak için beklerken,  7.5 aylık doğan ikiz kız bebeklerinden birinin dün öldüğünü söyledi. Yaylak, şöyle devam etti:

“Daha isimlerini bile koymamıştık. Ölüm nedeniyle ilgili önce bir şey söylemediler, sonra öğrendik ki hastane mikrobuymuş. Cinayet bürosuna gittim, olayla ilgili ifade verdim. Başkalarının da başına benzer olay gelmesin diye şikayetçi oldum. Diğer bebeğim hastanede. Başka hastaneye götürmek istiyorum ama enfeksiyon nedeniyle kabul etmezler diye alamıyorum. Hayatından endişe ediyorum bebeğimin.”
Babaanne Ayşe Yaylak da torununun kaybettiği için üzgün olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!