Bebek Metro'ya ulaşmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Bebek Metroya ulaşmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2001 00:00



Şengün KILIÇ
Haberin Devamı

Bebek ve Arnavutköy semt sakinleri Levent-Taksim Metro'sunun her iki girişine de ulaşamıyor. Taksim'e gitmek için Boğaz trafiğine girmek, Levent girişine ulaşmak için de taksi tutmak ya da özel araçlarını kullanmak zorundalar.

Bu da trafiği rahatlatmak yerine daha da artırıyor. İki semt derneği alternatif bir metro otobüs güzergahı çizerek yetkililere başvuruyor. Bebekliler iki yaka arasında iptal edilen deniz trafiğinin canlandırılması ve Bebek İskelesi'nin tekrar açılmasını da talep ediyor.

Metro açıldı ama biz metroyla ulaşmak için kulağımızı tersten gösteriyoruz,’’ diyor Bebekliler Derneği İkinci Başkanı Semiha Erbaş. Bebek ve Arnavutköylüler metronun Taksim girişine ulaşmak için Boğaz trafiğine, Levent girişine ulaşmak için de çok yakın olduğu halde otobüs, dolmuş seferi olmadığı için taksi tutmak zorunda olduklarını söylüyorlar. Erbaş, ‘‘oysa ring seferi yapan iki küçük otobüsle Boğaz'ın bu sorununun halledilebileceğini’’ söylüyor.

Önerinin fikir babası Bebek Muhtarı Aydın Onar. Dernekler bir de güzergah önerisi hazırlamış yetkililere sunmak için. Bugün Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne isteklerini ve önerilerini içeren bir dilekçe verecekler. Toplam sekiz kilometrelik hat Bebek otobüs durağından başlıyor ve ana arterlere uğramadan Arnavutköy üzerinden tekrar Bebek'e dönüyor. Çizilen hat şöyle: Bebek otobüs durağı - Etiler ışıklar - benzin istasyonuna kadar E-6'ya paralel hat- 4. Levent metro durağı (yolcular bırakılacak ve gelenler alınacak)- Polis Okulu'nun yanından Akmerkez'in arkasına geçiş- Ayazma- Beyazgül Caddesi- Bebek.

Bebekliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Vahram Gesar hattı arabayla dolaşarak belirlediklerini ve otobüsün sorunlu Akmerkez civarı trafiğine hiç girmeden seferini tamamlamasına dikkat ettiklerini söylüyor. Gesar ayrıca bu uygulamanın Ankara Metrosu'nda başarıyla uygulandığını da hatırlatıyor. İşyeri Cihangir'de olan Gesar bu hizmetle Boğaz trafiğinin son derece rahatlayacağını, arabası olmasına rağmen böyle bir alternatif olması durumunda kendisinin de metroyu kullanacağını söylüyor.

İskelemizi istiyoruz

Bebeklilerin merak ettikleri başka konu ise iskelelerinin ne zaman açılacağı. 1 Temmuz 2000'de bakıma alınan ve Şubat 2001'de açılacağı söylenen iskelede henüz hiçbir tadilat girişimi yok. Erbaş vapur seferlerinin kaldırılmasının Boğaz trafiğini arttırdığını söylüyor. Gerçi Bebek'den kaldırılan seferler şu anda Arnavutköy İskelesi'nden yapılıyor ancak, bu iskele hemen Akıntıburnu'nun yanında olduğu için kötü hava koşullarında seferler iptal edilebiliyor. Bu durumda da karşı yakada oturup Bebek ve çevresinde çalışanlar Beşiktaş üzerinden işlerine gelmek zorunda kalıyor. Gesar'a göre, özellikle sabah ve akşam saatlerinde çıldırtıcı bir hal alan Boğaz trafiği için en pratik ve sağlıklı çözümün iki yakadaki semtler arasındaki deniz trafiğinin tekrar canlandırılması. ‘‘Kuruçeşme, Hisar İskeleleri kapatıldı. Tüm Boğaz'da altı ya da yedi iskele kaldı. Boğaz için tek çözüm yeniden iskeleleri açmak ve seferleri artırmak. Hele bir de sözünü ettiğimiz metro ring seferleri organize edilirse Boğaz'da trafik büyük oranda rahatlayacak,’’ diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!