BDP'nin Çukurca ilçe binası açıldı

Güncelleme Tarihi:

BDPnin Çukurca ilçe binası açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2010 16:59

HAKKARİ'nin Irak sınırındaki Çukurca İlçesi'nde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) binasının açılışı yapıldı.

Açılışa katılan Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar, AK Parti'deki Kürt milletvekillerini eleştirererek bunları ‘Kürt milletvekili' olarak yamadıklarını belirtirken, BDP Hakkari İl Başkanı M. Sıddık Akış hükümetin açılım politikasını eleştirdi. Akış, “Türkler, Kürtler ve Araplar bunu iyi bilsin ki açılım olacaksa, PKK, Öcalan ve BDP muhattap alnmalıdır. Aksi durumda hiçbir açılım olmaz” dedi.

BDP İlçe binasının açılışına Hakkari Belediye Başkanı Vekili Abdullah Kılıç, Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, Hakkari İl Başkanı M. Sıddık Akış, Çukurca İlçe Başkanı Sıddık Güzel ile yaklaşık 500 kişi katıldı. Açılış kurdelasının kesilmesinden sonra konuşan Hakkari İl Başkanı M. Sıddık Akış, hükümetin başlattığı açılımı eleştirdi. Akış, AK Parti'nin 1 yıldan bu yana açılımdan söz ettiğini ve açılımla birlikte partilerine baskıların artırıldığını iddia etti. Akış, şöyle konuştu:

“Partimizi kapattılar. AKP yine Kürtler'in hassasiyeti olan Sayın Abdullah Öcalan'ın açılımın başladığından beri baskıların arttığını hepimiz biliyoruz. Bunun üzerine durmayıp 12 Nisan'da Türkiye’de siyaset yapan Kürt vatanadşlarımızın üzerine operasyonlar yapıp, 200'e yakın vatandaşımızı cezaevine koydular. O da yetmemiş gibi belediye başkanlarımızın makamlarına operasyor yapıp onlarıda cezaevlerine koydular. En sonunda AKP'nin operasyonları Iğdır'a yönelerek, belediye başkanımızı ve birkaç arkadaşımızı tutuklayıp cezaevine koydular. Bunlar AKP'nin bize yaptığı açılımlardır. AKP iyi bilsin ki Kürt halkı ne tutuklamaya ne ölmeye ne de inkar imha ne de parti kapatmayla bitmez. Bunu iyi bilsinler Kürtler'e karşı samimi oluncaya kadar bu iş çözülemez. Türkler, Kürtler ve Araplar bunu iyi bilsin ki açılım olacaksa, PKK, Öcalan ve BDP muhattap alnmalıdır. Aksi durumda hiçbir açılım olmaz.”

BDP Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar, konuşmasında AK Parti'de bulunan Kürt milletvekillerini eleştirdi. Kanar, “Başbakan diyor ki partide 70 Kürt milletvekili var. Ama onlar Kürt halkını temsil etmiyorlar. Biliyor musunuz onlar neyin milletvekilleridir? Onlar çıkar milletvekilidir. Bölgede iş sezonları çıktığı zaman, nerde bir ihale varsa oraya koşuyorlar. Biz bunları Kürt miletvekili olarak saymıyoruz” dedi. Açılışa katılanlar daha sonra kar altında halay çektikten sonra dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!