BDP Genel Başkanı Demirtaş, istifaları değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

BDP Genel Başkanı Demirtaş, istifaları değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2013 14:22

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Soruşturmanın selameti açısından ilk dakikadan itibaren istifanın yapılması gerekirdi" dedi.

Haberin Devamı

Partisinin bölge belediye başkan adaylarını açıklamak üzere Van'a gelen Demirtaş, İstanbul odaklı operasyonun ardından bakanların istifasıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, istifaların geciktiğini savundu. Bakanların soruşturmanın ilk gününde istifa etmesi gerektiğini ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:

"Çünkü kendileri icra makamında, yürütme makamında olan yetkili insanlardı. Çocuklarının da aralarında bulunduğu büyük bir rüşvet operasyonu yürütüldü ve çocukları tutuklandı. Kendilerine bağlı bir birim soruşturmayı yürütüyordu. Yani soruşturmayı İçişleri Bakanlığına bağlı birim yürütüyordu. Soruşturmanın selameti açısından ilk dakikadan itibaren istifanın yapılması gerekirdi. Gecikmiş bir istifa. Hükümetin ilk hamleleri daha çok soruşturmanın önünü kesmeye ve üstünü örtmeye dönük yansıdı. Yine de istifa etmeleri doğrudur, gecikmiştir. İsmi geçen başka bakanların da istifa müessesesini ciddiye alması lazım. Bakanlar değişti diye 'soruşturma selametle yürür' diye bir şey yok. Ama en azından kamusal vicdan açısından, bunun başlangıçtan itibaren yapılması gerekirdi. Soruşturmayı yürütenlerin bundan sonra sağlıklı çalışabilecek mi bunu pratikte görmek lazım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!