Güncelleme Tarihi:
Uyarıya rağmen dağılmayan grup, taşla saldırı yapınca, polis müdahalesi başladı. Polisin biber gazlı müdahalesi sürerken, gerginlik devam ediyor.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve davanın avukatı Kemal Yavuz ile birçok kentten gelen partili öğleden sonra Kahramanmaraş Adliyesi önünde toplandı. Partililer, Yazıcıoğlu’nun kaza sırasında helikopterin GPS sistemini söktükleri iddia edilen askerlerle ilgili verilen takipsizlik kararına tepki gösterdi. Bu sırada atılan bazı sloganlar nedeniyle gruplar arasında zaman zaman tartışma yaşandı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve avukat Kemal Yavuz ise adliyeye girerek verilen takipsizlik kararına itiraz dilekçesini savcılığa verdi.
DESTİCİ: ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
İtiraz dilekçesinin verilmesinin ardından adliye çıkışında konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, kaza dosyasıyla ilgili Soruşturma Komisyonu kurduklarını söyledi. Destici, tırnaklarıyla kazıdıkları soruşturma dosyasının kapatılmasına müsaade etmeyeceklerini ifade ederek, şunları söyledi:
"Bizim dosyamızla ilgili Soruşturma Komisyonu kurduk. Ve komisyonda yapılan çalışmada bu hadisede kaza olarak sonuçlandırılmadı. ’Adli ve idari yönden mutlaka sonuna kadar araştırılması gerekir’ diye neticelendirdi. Devlet Denetleme Kurulu da bu dosyayı inceledi. Onlar da ’Bu bir kazadır’ demedi. Tam tersine şüpheleri derinleştirdi. 3 yıl Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı da bu dosyayı soruşturdu. Orada da bu hadiseye ’Kaza’ denilerek nokta konulmadı. Her şeyden önemlisi, milletimiz, camiamız, siz sevgili Alperenler, aileler ve Türk İslam coğrafyasındaki iman sahibi insanlar, hiç kimse buna kaza demedi. Çünkü bu şüpheler net giderilecek şekilde soruşturma tamamlanmadı. Tabi 17 aralık sürecinden sonra hızlı bir şekilde Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasıyla birlikte soruşturma dosyamız tekrar başladığı yere, yani Kahramanmaraş Adliyesi’ne geri geldi. Bir kere herkes ve başta bu dosyayı sürdürenler, bu dosya kendi seyri sefası içerisinde bu safhalara gelmedi. 130 klasörlük çalışma, kendi halinde oluşmadı. Başta avukatlarımızın, ailelerimizin, camiamızın ve bütün arkadaşlarımız ve kamuoyunun gösterdiği hassasiyet içeresinde toplumdaki bütün şüpheler bu dosyada yer aldı Dolayısıyla tırnaklarımızla kazıdığımız ve 5 yıl içerisinde bu hale getirdiğimiz bir dosyanın 3 ay içinde kapatılmasına ya da takipsizlik ile sonuçlandırılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Herkesin bunu böylece bilmesi gerekir diye düşünüyorum."
GÜLEFER YAZICIOĞLU: ADALETİMİZİ ARAMAYA GELDİK
Daha sonra konuşan Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ise Başsavcı Ramazan Apaçık ile soruşturma dosyasının savcısı Habib Korkmaz’ın izne ayrılmasına tepki gösterdi. Gülefer Yazıcıoğlu, adalet aramaya geldiklerini kaydederek şöyle konuştu: "Adaletsizlik içerisinde adaletimizi aramaya geldik. Bugün buraya geldiğimizde bizim bu davaya bakan savcı ve başsavcıyı burada görmek isterdim. Ama maalesef ki izne gitmişler. Onlarla muhatap olamadık, üzgünüm. Buradan bu ülkeyi yönetenlere söylüyorum. Bu adalet er ya da geç sizin için de gerekecektir. Onun için lütfen adil olunuz. Eğer adil olmayacaksanız ahirette boynunuzda Muhsin Yazıcıoğlu’nun ve arkadaşlarının ateşten halkasıyla gezeceksiniz ve biz de sizi seyredeceğiz."
Yazıcıoğlu’nun avukatlarından Kemal Yavuz da gelişmelerle ilgili bilgi vererek savcılığa itiraz dilekçesini verdiklerini ifade etti.
YOLU KAPATAN GRUBA BİBER GAZLI MÜDAHALE
Basın açıklamalarının ardından Alperen Ocakları üyesi bir grup, adliye önündeki yolda oturma eylemi yaptı. Ulaşımın kapandığı yolda uyarılara rağmen ayrılmayan grup üyelerine polis biber gazıyla müdahale etti. Kalabalığın polise taş atması nedeniyle çıkan gerginlik, müdahale eden polislerin bir süre sonra geri çekilmesiyle sona erdi. Öfkeli kalabalık ise bir süre protesto amaçlı slogan attıktan sonra dağıldı.