Bayram trafiğine dikkat

Güncelleme Tarihi:

Bayram trafiğine dikkat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2001 02:16

Ramazan Bayramı yarın başlıyor. 4 günlük tatilden yararlanmak isteyenler, dün akşamdan itibaren yola çıktılar. Polis yetkilileri, uzun yola çıkacak sürücülerin dikkatli olmasını istedi.

Meteoroloji yetkilileri ise bayram süresince, batı bölgelerindeki etkili yağış, soğuk hava ile kuzey ve doğu bölgelerindeki kar yağışı ve görülebilecek don olayları nedeniyle vatandaşları uyardılar. Yurdun birçok yerinde kar yağışı nedeniyle yollar kapanırken, özellikle Bolu Dağı geçişinde yoğun önlemler alındı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, dün düzenlediği basın toplantısında, bayram nedeniyle kabirlere ziyaretlerin usül ve adabına uygun bir şekilde yapılmasını istedi. Yılmaz ayrıca, bayram nedeniyle sürücülerin kara yollarında daha dikkatli olmaları gerektiğini de bildirdi.

BODRUM DOLDU

Egeli turizmciler, yılın son ayında Ramazan Bayramı ve yılbaşı tatilinin peşpeşe gelmesiyle moral buldu. Eğlence merkezi Bodrum ve Kuşadası'ndaki 4 ve 5 yıldızlı otellerde doluluk oranı şimdiden yüzde 70'i buldu. Bodrum ve Kuşadası'na ek uçak ve otobüs seferleri kondu.

Ancak TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) Başkanı Başaran Ulusoy, ülke içindeki tatil beldelerine yönelik rezervasyonlarda, geçen dönemlere oranla büyük düşüş görüldüğünü söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!